PERSBERICHT 9 januari 2020

Breda 90 woonstudio’s rijker dankzij Camelot Europe en KlokGroep

Samenwerkingsverband Clever Real Estate levert woonruimte voor starters

Aan de Tramsingel in het centrum van Breda leverde KlokGroep eind december 90 woningen op aan eigenaar-beheerder Camelot Europe. De appartementen hebben een lage huurprijs en zijn geschikt voor onder andere starters, spoedzoekers en studenten.

Zelfstandige studio’s

Clever Real Estate, het samenwerkingsverband tussen KlokGroep en Camelot Europe, transformeerde de lege gedeeltes van het ruim 7.500 m² grote kantoorcomplex aan de Tramsingel tot studio’s en 1-kamer appartementen. Camelot ontwikkelde het complex en Klok groep nam de bouw voor haar rekening.

De studio’s zijn tussen de 30 m² en 60 m² groot en hebben een eigen badkamer en keuken. Daarnaast zijn er een beheerdersruimte en een was- en droogruimte in het pand geplaatst. Het pand heeft een energielabel A.

Betaalbare woonruimte

Met de oplevering van de 90 appartementen levert Camelot betaalbare woonruimte in de regio Breda, waar een tekort is aan woningen in de sociale en middeldure huursegmenten. Inmiddels zijn alle woningen verhuurd.

Campus 076

Camelot Europe realiseert meer betaalbare (studenten)woningen in Breda. Aan de Beverweg ontwikkelde ze Campus 076: 120 zelfstandige studio’s voor studenten. De oplevering door aannemer VolkerWessels staat gepland voor juli dit jaar.