29
sep

Amsterdamse Vastgoeddag 2021

Novotel, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam

12:00 - 16:15

Wat kunt u verwachten?

Hoe ziet de herijking van de Amsterdamse vastgoedsector eruit, als na de zomer corona tot het verleden behoort? En wat als het niet tot het verleden behoort? Hoe schatten sprekers en deelnemers in dat de markt zich ontwikkelt? Is de stilstand op de kantorenmarkt dan voorbij? Verandert de vraag naar metrages van corporates, van scale-ups? Hoe gaat het in de komende jaren met toerisme, zakenreizen, congressen, hotels en horeca? Met winkelleegstand en online verkopen? Welke gevolgen heeft dat weer voor logistiek vastgoed? Verandert de woningvraag door meer thuiswerken? Komen er minder expats? Vertrekken bewoners naar randgemeenten? Is dat blijvend?

Veel onzekerheden dus over de sterkste vastgoedmarkt van ons land. Heeft dat gevolgen voor vastgoedmarkten elders in Nederland? Hoor deze middag hoe vooraanstaande partijen over de Amsterdamse marktontwikkelingen denken. Wat hun visies zijn, hoe zij hun koers uitzetten. Discussieer mee, stel vragen en deel uw eigen opvatting. En ontmoet informeel alle partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, ontwikkelaars/bouwers, vastgoedgebruikers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, vastgoedmanagementbedrijven, onderhoudsbedrijven, installateurs, makelaars, adviseurs.

Programma

12.00 Inlooplunch en netwerken.
 

13.00 Intro door Robert Kok, Director Business Development & Agency Offices The Netherlands Colliers.13.10 Economie en vastgoedfinanciering
Roel van de Bilt, Directeur Rabobank Real Estate Finance.

 • Waar gaat de economie naar toe? Wat is anders dan voorheen?
 • Welke effecten heeft de afbouw van de overheidssteun op de financiering van ondernemingen? Waar faillissementen, welke andere pijnpunten, welke bedrijven slagen erin om door te gaan?
 • Wat zijn de gevolgen voor vastgoedfinanciering?


13.40 Hotels en horeca
Moderator: Dirk Bakker, CEO Netherlands & Head of Hotels EMEA Colliers.
Sprekers: Madelon Boom, Head of Asset Management Aedes Real Estate; Pascal Wallet, Senior Relatiemanager Leisure ABN AMROHanneke de Vries, Senior Consultant Hotels Colliers.

 • Waar gaan luchtvaart/Schiphol/zakenreizen/toerisme/congressen na het corona-bloedbad naartoe?
 • Wat betekent dit voor hotels en horeca?

14.10 Last mile logistiek
Jurgen Bevelander, Director Corporate Real Estate DHL Benelux; Michiel Assink, Algemeen Directeur WDP Nederland, Jan van den Hogen, Tenant Relationship Manager Logistics Global Deka Immobilien.

 • Wat verandert er in de stadslogistiek? Wat zijn de specifieke wensen van welk type gebruiker? Hoe pakt de logistiek de last mile in Amsterdam aan?
 • Aan welke vastgoedconcepten (hubs) heeft wie behoefte, en waar in de stad? Zijn er voldoende locaties? Waar lopen partijen tegenaan?
 • Hoe ontwikkelen de prijzen van logistiek vastgoed zich in de MRA?

14.40 Pauze

15.10 Woningmarkt
Quintin Schevernels
, CEO funda; Josje Hoekveld, Woningmarktstrateeg AM; Eddo Rats, Country Manager/CEO Heimstaden Nederland.

 • Neemt meer thuiswerken werkelijk toe? Hoe ontwikkelt de toestroom van expats zich? Wat zijn de gevolgen daarvan, en van de hoge woningprijzen, voor de woningvraag? Groeit blijvend het inwonersaantal van Amsterdam niet of nauwelijks meer?
 • Wat zijn de gevolgen van de gemeentelijke gedeeltelijke bouwstop voor belangrijke groeigebieden?
 • Hoe om te gaan met de restricties die de Amsterdamse woningmarkt ondergaat? Wat doet dit met (buitenlandse) woningbeleggers?

15.40 Kantoren/eindgebruikers
Bernd Stahli, CEO NSI; Harry Vlaardingerbroek, Chief Workplace Officer Deloitte; Daaf Serné, Director Global Real Estate, Workplace & Sustainability ServiceNow (een scale-up).

 • Is er (blijvende) vraaguitval, en zo ja, waar in de stad? Prijsdaling? Verschuift de vraag (blijvend) naar kleinere metrages? Verandert de vraag van medewerkers? Neemt de vraag naar flex-kantoren toe? Hoe zien grote gebruikers en eigenaren dit werkelijk?
 • Komt er een ander type huurders op in Amsterdam? Hoe gaan corporates, scale-ups en nieuwe bedrijven om met hun huisvesting?

16.10 Conclusies en afsluiting door Robert Kok.

16.15 Netwerkborrel

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 495 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 1.250 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.
 

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Amsterdamse Vastgoeddag: waar gaat de markt heen na corona?'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. 

 

Supporter van dit congres: