8
dec

100.000 nieuwbouwwoningen in Holland boven Amsterdam. Hoe dan?

Van der Valk Oostzaan, Westeind 1 Verl, Stellingweg, 1511 MA Oostzaan

12:00 - 17:30

De woningmarkt boven het Noordzeekanaal kleurt donkerrood op de hittekaart 2021 van BPD. De regionale huisvestingsbehoefte in Zaanstad, Purmerend, IJmond, Alkmaar en Hoorn is al groot. De overloop uit de overkokende woningmarkt in Amsterdam en Haarlem komt daar nog bij. Jaarlijks gaan zo’n 25.000 Amsterdammers elders in de provincie wonen. De gemeenten boven het Noordzeekanaal willen gas geven: 100.000 nieuwbouwwoningen in de komende 10 jaar. Een enorm programma, waarvoor twee Woondeals gelden, die voor de MRA en voor Noord-Holland-Noord.

Er zijn voldoende kansrijke locaties, voor een groot deel in bestaand bebouwd gebied en nabij vervoersknopen. Via de weg en het OV zijn de verbindingen voor het woon-werkverkeer nu goed, maar moeten aangepast worden aan het enorme nieuwbouwprogramma. Deze ambities kunnen niet los van de economische ontwikkelingen van de regio worden gezien. Wat zijn die locaties, klein en groot? Waar liggen ze? Wat zijn de gewenste programma’s? Welke wijken zijn aan herstructurering toe? Verandert de woningbehoefte na corona door meer thuiswerken? Wat is de mobiliteitsbehoefte?

Hoor deze middag uit de eerste hand van betrokken wethouders hoe zij de ambities gaan aanpakken. Gebruik deze uitgelezen mogelijkheid om hierop invloed uit te oefenen. Ontmoet informeel alle provinciale en gemeentelijke partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: ontwikkelaars/bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs.

Programma

12.00 Inloop-lunch

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Friso de Zeeuw, em. Hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, Voorzitter Economisch Forum Holland boven Amsterdam.

  • Het grote plaatje. Overzicht van de kwaliteiten van de regio, de ambities en de posities van overheden. Economie, bereikbaarheid, voorzieningen en groene kwaliteiten.

 

 

 

13.20 Monique Stam, Wethouder Gemeente Heerhugowaard, portefeuille (onder meer) Mobiliteit.

  • Bereikbaarheidsvisie Noord-Holland Noord. Hoe blijven de stedelijke gebieden bereikbaar? Wat moet er gebeuren? Wat zijn de dilemma’s?

 

 

13.50 Cees Tip, Directeur-bestuurder Intermaris.

  • Hoe kijken corporaties tegen de regio aan? Werken ze samen met andere corporaties en/of marktpartijen? Wat verwachten ze van hen? Wat verwachten ze van de gemeenten?

 

 

 

14.20 Pieter Dijkman, Wethouder Gemeente Alkmaar, portefeuille Wonen, Economie, Financiën.

  • Welke nieuwbouwplannen heeft de regio Alkmaar? Waar liggen de locaties? Wat zijn de gewenste programma’s? Welke wijken zijn aan herstructurering toe? Hoe kan er versneld worden? Verandert de woningbehoefte na corona door meer thuiswerken? Wat zijn de dilemma’s?


14.50 Pauze


15.20 Songül Mutluer, Wethouder Gemeente Zaanstad, portefeuille Wonen en Bouwen.

  • Welke nieuwbouwplannen heeft Zaanstad? Waar liggen de locaties? Wat zijn de gewenste programma’s? Welke wijken zijn aan herstructurering toe? Hoe kan er versneld worden? Verandert de woningbehoefte na corona door meer thuiswerken? Hoe aantrekkelijk is Zaanstad om te wonen? Wat zijn de dilemma’s?

 15.50 Vijf minuten-pitches en reacties op het voorgaande door:

Peter van Oeveren, Directeur Projecten en per februari 2022 Directeur BPD/ Bouwfonds Ontwikkeling Regio Noord-West.
Jac Vries, Directeur VBM Ontwikkeling, Vice-voorzitter WoningBouwersNL (voorheen NVB Bouw).
Ralph van Soomeren, Directeur Rabobank Noord-Holland Noord.

  • Waar zit de ontwikkelpotentie van het gebied? Wat ontbreekt eraan? Waar lopen marktpartijen tegenaan? Hoe lossen ze dit op? Hoe denken zij mee met de gemeenten? Hoe ontwikkelen economie en werkgelegenheid zich? Wat moet de regio doen om de kansen te benutten?

Gevolgd door een open discussie tussen hen en de wethouders Pieter Dijkman en Songül Mutluer onder leiding van de middagvoorzitter.  

16.35 Conclusies en afsluiting door middagvoorzitter Friso de Zeeuw.

16.40  Holland boven Amsterdam vastgoedmarkt-netwerkborrel.

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 495 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 1.250 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.
 

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Holland Boven Amsterdam'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden. 

 

Supporter van dit congres: