23
mei

Crowdfunding voor vastgoed steeds belangrijker

Novotel Amsterdam City, Europaboulevard 10, 1083 AD Amsterdam

12:00 - 17:15

Wat kunt u verwachten?

Tientallen Nederlandse professionele vastgoedpartijen maken al gebruik van crowdfunding. De belangstelling groeit hard. Crowdfunders zijn bereid om een hoger risico te nemen dan banken. Ze accepteren bijvoorbeeld een hogere LTV – sommige zelfs 100% –, een tweede hypotheek, en/of ontwikkelrisico’s. Crowdfunding is vaak aanvullend op een bancaire financiering. Wat zijn de ervaringen van vastgoedpartijen? Wat zijn geslaagde vastgoed-cases? En wat zijn de nadelen van crowdfunding? De rente stijgt snel en de bancaire commercieel vastgoedfinancieringsmarkt verslechtert rap. Biedt dit kansen voor crowdfunding?

Er zijn een stuk of 50 Nederlandse crowdfunding-platforms. Samen zetten ze dit jaar een half miljard euro om. Hoe onderscheiden zij zich, hoe werken ze? Welke eisen stellen ze aan vastgoedpartijen? Wat doen zij voor je, wat moet je zelf doen? Waarom werken sommige met banken samen en andere niet? Waarom hebben sommige een vergunning van de AFM, andere een ontheffing en weer andere geen van beide? Hoe groot zijn hun tickets? Hebben die een bovengrens, ondergrens? Wat zijn de looptijden? Welke rendementen verlangen crowdfunders? Welke kosten ben je aan een platform kwijt? Wat zijn hun eigen verdienmodellen?

Antwoord op deze en nog veel meer vragen krijgt u tijdens dit congres. U krijgt inzicht in de ervaringen van vastgoedpartijen die met succes crowdfunding hebben gebruikt. Wat is hen meegevallen, wat tegengevallen? Dit congres is een praktische crowdfunding-leidraad voor elke vastgoedpartij met een financieringsvraag.

Doelgroep: vastgoedbeleggers, ontwikkelaars, bouwers, financiers, vastgoedinvesteerders, adviseurs.

 

Programma

12.00 Inlooplunch plus netwerken.

 

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Wienke Bodewes, Oud-directeur Amvest.

 

 

 

13.10 Hein Wegdam, Directeur ING Real Estate Finance.

  • Wat is er nodig om een bankfinanciering te krijgen? Welke risico’s zijn banken bereid om te nemen? Hoe kan crowdfunding aanvullend zijn op een bancaire financiering?
  • Wanneer is crowdfunding interessant?
  • Wat zijn de voor- en nadelen van crowdfunding?

 


13.40 Twee crowdfunding-platforms leggen uit:

  • Hoe werken crowdfunding-platforms? Welke eisen stelen ze aan vastgoedpartijen?
  • Welke rendementen verlangen crowdfunders?
  • Waar wijkt het proces af van het normale proces bij een bank?
  • Welke ervaringen hebben platforms met vastgoedfinanciering? Is crowdfunding voor elk vastgoed een oplossing?
  • Hoe onderscheiden platforms zich van elkaar?

Sprekers: 
Edwin Adams, Directeur/eigenaar Geldvoorelkaar.nl, één van de grootste crowdfunding-platforms, verkozen tot het beste crowdfunding-platform 2020/2021.

Maarten de Jong, Mede-oprichter en Algemeen Directeur Oneplanetcrowd, een platform dat zich specifiek op duurzaamheid richt.


14.30 Pauze


15.00 Twee vastgoed-cases:

  • Waarom kozen deze partijen voor crowdfunding? Hoe kozen zij het platform?
  • Hoe hebben deze partijen het aangepakt?
  • Wat zijn de voordelen en nadelen?
  • Wat zouden zij bij een volgende financieringsbehoefte anders doen?


Chantalle en Marijn Noordermeer, Directeuren/eigenaars Noordermeer Vastgoed: vastgoedbeheer en deal sourcer. Daarnaast leren zij ook anderen hoe zij kunnen investeren in vastgoed. Benutte crowdfunding voor de eerste groei.

 


Saman Mohammadi en Niel Slob, Directeuren/oprichters RE:BORN REAL ESTATE. Werkte met de platforms Oneplanetcrowd (voor een ontwikkelproject in Den Haag met een financieringsbehoefte van € 3,8 miljoen) en Collin Crowdfund (voor een bestaand kantoor in Lelystad met een financieringsbehoefte van € 1 miljoen). 

 


 

15.50 Afsluitende discussie onder leiding van de middagvoorzitter met Edwin Adams, Maarten de Jong, Chantalle en Marijn Noordermeer, Saman Mohamadi en Niels Slob en met de zaal.

16.20 Samenvatting en conclusies door middagvoorzitter Wienke Bodewes.


16.25 Netwerkborrel.

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 495 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 1.250 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.
 

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Crowdfunding voor vastgoed steeds belangrijker'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.