4
mrt

Grote ontwikkelkansen in de Provincie Utrecht

Prodentfabriek, Oude Fabriekstraat 20, 3812 NR Amersfoort (op loopafstand van het station en van parkeergarage Eemplein).

12:00 - 16:25

Wat kunt u verwachten?

Waar kunnen de 115.000 nieuwe woningen gebouwd worden, die in de provincie Utrecht in de komende jaren nodig zijn? Zo’n 40.000 in de stad Utrecht, er buiten 75.000 in onder meer Amersfoort, Leusden, Woerden, Houten, Nieuwegein, Veenendaal. Juist ook buiten de stad Utrecht liggen grote opgaven en veel kansen voor gebiedsontwikkeling en transformatie van bestaand vastgoed, vooral van winkels, maar ook nog wel van kantoren. Oefen deze middag invloed uit op deze kansen.

Binnenkort wordt de Nationale Omgevingsvisie (NOVI) vastgesteld. De provincie Utrecht scherpt die in de komende periode voor zichzelf aan. Daarna nemen de gemeenten concrete besluiten met hun eigen Omgevingsvisies. De algemene uitgangspunten zijn al geformuleerd. Allemaal bedoeld om de groei te accommoderen. Maar krijgen de overheden het echt voor elkaar om het woningtekort op te lossen? Ze zullen het onderste uit de kan moeten halen om aan de enorme vraag te voldoen. Wat zijn hun plannen? 75.000 woningen in de Utrechtse provinciesteden is maar liefst twee keer het volume van Leidsche Rijn!

De provincie telt veel groen, Natura 2000-terreinen, een stikstofprobleem, en natuurlijk de monumenten van de Stelling van Amsterdam/Nieuwe Hollandse Waterlinie. Daar mag niet gebouwd worden. Waar wel? Er zijn vijf grote ruimteclaims: wonen, werken, mobiliteit, groen en recreatie, energietransitie. Hoe hiermee om te gaan? Hoor deze middag uit de eerste hand van de betrokken wethouders waar het concreet naartoe gaat. En gebruik deze uitgelezen mogelijkheid om invloed op de gemeentelijke Omgevingsvisies en de stedelijke ontwikkelingen uit te oefenen. Ontmoet informeel alle provinciale en gemeentelijke partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: ontwikkelaars/bouwers, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, vastgoedfinanciers, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs.
 

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch plus netwerken.

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Bart Krol, oud-gedeputeerde provincie Utrecht

  • Wat zijn de ontwikkelingen in de provincie als gevolg van de NOVI?
  • Er is heel veel te doen in de gemeenten buiten de stad Utrecht. Wat?
     


13.10 Rob van Muilekom, Gedeputeerde Wonen, Binnenstedelijke ontwikkeling provincie Utrecht

  • Utrecht heeft een enorme opgave op het gebied van wonen/werken/mobiliteit/energietransitie én wil zuinig zijn op zijn groene ruimte en prachtige landschap. Hoe deze integrale opgave te realiseren?

 

13.15 Hans Adriani, Wethouder Wonen, Bouwen, Transformeren, RO en Omgevingswet gemeente Nieuwegein, Portefeuillehouder Wonen U16.

  • Hoe om te gaan met de vijf grote ruimteclaims in de provincie: wonen, werken, mobiliteit, groen en recreatie, energietransitie. Hoe regionaal en integraal gaat de U16 hiermee om?
  • Welke rol kunnen marktpartijen spelen?
  • Hoe kijkt Nieuwegein naar de toekomst? Waar gaat het naartoe met de Omgevingsvisie? Waar liggen de kansen?
     

13.45 Engbert Stroobosscher, Wethouder RO, Volkshuisvesting, Grondzaken en Omgevingswet gemeente Veenendaal

  • Veenendaal heeft veel groen om zich heen, maar weinig uitbreidingsmogelijkheden. Waar gaat Veenendaal naartoe met de Omgevingsvisie? Waar liggen de kansen?
  • Welke gebiedsontwikkelingen en transformatieopgaven zijn er in Veenendaal?
  • Hoe gaat Veenendaal om met marktpartijen?
     

14.15 Ronald Huikeshoven, Directievoorzitter gebiedsontwikkelaar AM

  • Hoe ziet een marktpartij de ontwikkelingskansen en bedreigingen in de diverse Utrechtse provinciesteden?
  • Hoe zouden die gemeenten het moeten aanpakken om die enorme nieuwbouwopgave voor elkaar te krijgen?


14.45 Pauze
 

15.15 Astrid Janssen, Wethouder RO, Omgevingswet, Duurzaamheid, Wagenwerkplaats (gebiedsontwikkeling) gemeente Amersfoort

  • Wat is de stand van zaken met de Omgevingsvisie in Amersfoort? Waar gaat het naartoe? Waar liggen de kansen?
  • Wat zijn de plannen en kansen van de gebiedsontwikkelingen Wagenwerkplaats, Kop van Isselt De Hoef-West?
  • Welke transformatieopgaven zijn er verder nog?
  • Hoe gaat Amersfoort om met marktpartijen?
     

15.45 Discussie onder leiding van de middagvoorzitter:

Nicole Maarsen, CIO Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Astrid Janssen, Wethouder gemeente Amersfoort
Niels Bossink, Directeur Regio Noord Oost & Midden BPD Gebiedsontwikkeling
Ronald Huikeshoven, Directievoorzitter AM

  • Hoe kijken zij aan tegen de provinciale en gemeentelijke plannen en de ruimteclaims?
  • Wat werkt wel, wat werkt niet goed?
  • Wat zou anders moeten?
     

16.25 Samenvatting en conclusies door middagvoorzitter Bart Krol
 

16.30 Netwerkborrel
 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Provincie Utrecht'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.