30
jan

WOCODA 2025: Het event voor woonconcepten

Beatrixgebouw Jaarbeurs - Jaarbeursplein 6, 3521 AL Utrecht

10:00 - 18:00

De WOCODA is geopend voor publiek van 10:00 tot 19:00. Gedurende de dag zijn er diverse programma's waar u vrij in kunt lopen. Stel uw eigen programma samen.  

10:00 - 10:45 uur Green Deal Houtbouw Metropoolregio Amsterdam: Houtbouw als oplossing voor veel problemen

'Houtbouw en biobased bouwen is voor vastgoedpartijen, woningcorporaties, gemeenten en adviseurs steeds meer een vanzelfsprekend onderdeel van hun woningbouwontwikkeling geworden. Gaat houtbouw helpen om de stagnatie in de woningbouw te doorbreken? 
Lukt het om op drie cruciale thema's, te weten woningcrisis, immigratie en klimaat met industriële houtbouw de versnelling teweeg te brengen? 

Topsprekers uit alle sectoren gaan onder leiding van Bob van der Zande met elkaar en met u in gesprek.'

 • Bjarne Mastenbroek (SeARCH Architecten)
 • Desirée Uitzetter (BPD/ voorzitter NEPROM)
 • Jurrian Knijtijzer (Finch Buildings)
 • Hettie Politiek (Woningbouw ministerie BZK)
 • Harry Platte (CEO Parteon, trekker NH Bouwstroom)

 

11:00 - 11:45 uur Sociale cohesie en betrokkenheid verhogen onder bewoners

Op grond van het succesvolle woonconcept Winkelmadepark van Wooncompagnie, reiken we in deze workshop concrete bouwstenen aan hoe je als Gemeente of Woningcorporatie in plaats van alleen woningen, gemeenschappen met hoge betrokkenheid en sociale cohesie kunt realiseren.

 • Arjen Zandstra, Regisseur Buurten & Strategie Wooncompagnie
 • Joan Ronner, Co-founder & CEO Area of People


 

11:00 - 11:45 uur: “Netcongestie omzeilen: honderd woningen op één stopcontact”
Hoe bouw je (flex)woningen zonder problemen te hebben met een vol elektriciteitsnet?

 • Frank Wassenberg, Platform31
 • Coos Schouten, Ursem Modulaire Bouw en Schouten Techniek
 • Herro Zoutendijk, HomeFlex

Het overvolle elektriciteitsnet vormt steeds vaker een bottleneck om zowel permanente als flexwoningen te bouwen. Initiatiefnemers voor bouwprojecten komen achteraan de (lange) wachtlijst van de netbeheerder. Hoe kun je wel meteen aan de gang? Door helemaal of bijna off-grid te zijn. In opdracht van HomeFlex bouwt UMBS momenteel 96 flexwoningen in Schagen met een innovatieve energieoplossing door Schouten Techniek. Op één huis-tuin-en-keuken-stopcontact. En eigenlijk is zo’n kleinverbruikaansluiting nog niet eens nodig. In deze sessie laten we zien hoe dat werkt.

 

 

13:00 - 13:45 uur “Best practices in UK Prefab Home Building - the journey from project to product"

This is a presentation about how the product mentality is increasingly being used in the construction industry and what this means for the future of home building. Including in a nutshell; how municipalities, home associations, contractors and manufacturers can join efforts to speed up the process of building new houses.

Bio: Matthew Egan is a consultant and entrepreneur who focuses his energies on increasing productivity in the construction sector. Naturally, this leads to Modern Methods of Construction (MMC). Having been the first person in the world to achieve a Masters Degree in the area of MMC/offsite construction, Matthew then went on to set-up his first company Modularize.  Modularize has developed numerous building systems all around the world using all forms of MMC. Matthew is Chair of the BSI committee for developing national standards for MMC in the UK and he sits on the ISO committee for developing international standards in the sector. He is also co-Chair of the Offsite Alliance's technical work group.14:00 - 14:45 uur Fabriekswoningen als oplossing voor de woningbouwversnelling 

Bart Krol (oud-gedeputeerde Provincie Utrecht) is dagvoorzitter bij de paneldiscussie over fabriekswoningen

Een versnelde bouwtijd, kostenefficiëntie en een verminderde impact op het milieu. Welke woningcorporatie, projectontwikkelaar of gemeente zou hier niet voor staan te springen? Fabriekswoningen bieden deze voordelen en lijken eindelijk door te breken om de urgente behoefte aan woonruimte aan te pakken. Nu nog de locaties en de daadwerkelijke versnelling. Hoe gaan we daadwerkelijk die versnelling creëren?

 • Berri de Jonge,  Innovatiemanager, Plegt-Vos
 • Harry van Zandwijk, CEO, Daiwa House Modular Europe
 • Robert van der Doelen, directeur, Barli 
 • Frank Wassenberg, Platform31, woningmarktdeskundige 

 

15:00 - 15:45 uur Actief inzetten op sociale impact door integrale aanpak bij senioren en jongerenhuisvesting

Het nastreven van sociale impact voelt vaak nog als het jagen op een ontastbaar doel. Hoe vergroot je je kansen om sociale impact te maken in de gebouwde omgeving? Céline Janssen, PhD Candidate Urban Development & Social Sustainability aan de TU Delft deed er onderzoek naar en presenteert haar bevindingen met de bezoekers van WOCODA 2024

Wim Wensing, Chief Investment Officer bij Amvest, gaat in op de werkwijze van Amvest – soms het beste te beschrijven als ‘shoot, aim, ready’ – en op de sociale impact die Amvest bereikt op haar integrale woon- en gebiedsconcepten. 
 

 

 

 

De organisatie van WOCODA 2024 is de programma's aan het maken. Als er weer een programma klaar is zetten we het direct online. De komende weken komen er 12 programma's online. 

 

Plattegrond zalen
De sessies vinden plaats in Dahlia 7, Dahlia 8 en Magnolia 10 (gelegen voor het restaurant rechts, op de begane grond). 
Zaal 1 t/m 6 is beursvloer.