3
sep

Amsterdamse Vastgoeddag: Gaat Amsterdam de groei vasthouden? (UITVERKOCHT)

Johan Cruijff ArenA, Arena Boulevard 1, Amsterdam

08:45 - 15:00

Wat kunt u verwachten?

Dit jaar wordt de Amsterdamse Vastgoeddag heerlijk in de buitenlucht georganiseerd op de tribune van de Johan Cruijf Arena! 

Nieuwe mixed use ontwikkelingen voor wonen en werken rond multimodale knooppunten moeten de enorme groei van Amsterdam van vóór de crisis mee helpen accommoderen. Maar blijft de stad zo hard groeien nu we ineens in een crisis zijn beland? Hoe groot is de vraaguitval van bedrijven die anders zijn gaan denken over huisvesting, op korte en langere termijn? Aan hoeveel meer woningen is nog behoefte, en tegen welke prijs, nu mensen hun banen verliezen en expats wegblijven?

Verouderde gebieden als Sloterdijk, Amstelkwartier en Zuidoost zijn hotspots aan het worden. Welke visie hebben partijen hierover in de huidige crisis, wat zijn de kansen? Kan de ’s avonds doodse Zuidas een veel groter publiek trekken als er meer beleving wordt gecreëerd, en dus meer waarde? Wie doet dat? Hoe? Spoor- en metrostation Lelylaan is een toekomstig knooppunt op de Westas. Kan het vastgoed van over tien jaar daar gebouwd worden? Waarom en wat zijn de kansen en de uitdagingen?

Amsterdam had voor de crisis tenminste 500.000 m2 aan nieuwe kantoren nodig wegens groei van de werkgelegenheid, – blijft dat zo? In welke mate neemt de woningschaarste nog verder toe door de aantrekkingskracht van de stad? Daarbij speelt ook het bereikbaarheidsvraagstuk. Hoe kunnen we de bereikbaarheid zo inrichten dat er ook op nieuwe plekken ruimte ontstaat voor wonen en werken?

Antwoorden op deze vragen en visies op de (mobiliteits)ontwikkeling van de stad, krijgt u deze middag. U ontmoet bovendien informeel alle partijen van betekenis op de Amsterdamse vastgoedmarkt.


Hoofdprogramma en sprekers

08:45 Ontvangst bezoekers: Koffie / thee en netwerken
 

09:30 Inleiding door dagvoorzitters Robert Kok, Head of Agency Colliers International Netherlands en Dirk Bakker, CEO Colliers International Netherlands.

 

 

 

09:40 Mobiliteitsvisie van Amsterdam 
Iris van Scheppingen, Hoofd Ambtelijke Opdrachtgevers Verkeer en Openbare ruimte gemeente Amsterdam

 • Welke visie heeft de gemeente op het functioneren van de stad in de komende jaren qua wonen en werken? Waaraan heeft Amsterdam behoefte?
 • Hoe mobiliteitsverbindingen te maken tussen de stadsdelen en met de MRA?
 • Wanneer worden metrolijnen doorgetrokken naar waar? Hoe bijvoorbeeld de Riekerpolder beter te ontsluiten?
 • Hoe staat het met de verbetering van de mobiliteit op de Westas? Wat moet in 2030 gerealiseerd zijn?

10:10 Transitie Sloterdijk. Discussie onder leiding van de dagvoorzitters met:

Allyson Mannsur, Projectleider Grond & Ontwikkeling gemeente Amsterdam, Projectleider Grondzaken van Sloterdijk-Centrum, Sebastiaan de Wilde, Directeur Vastgoed NS StationsReinoud Plantenga, Managing director Warburg-HIH Invest Real Estate en Yffi van den Berg, Conceptontwikkelaar ERA Contour

 • Wat gebeurt er al in Sloterdijk en wat kan er nog gebeuren om de menging van wonen en werken te verbeteren met horeca, winkels, cultuur, uitgaan, sporten, scholen? Waaraan is behoefte?
 • Wat hebben marktpartijen van de gemeente nodig?
 • Hoe ziet NS de ontwikkeling van Sloterdijk in relatie tot de ambitie voor Haven-Stad, een gebied dat nu nog tamelijk geïsoleerd is qua OV-verbindingen?
 • Ziet het stadsdeel een vraaguitval van bedrijven door de coronacrisis

10:40 Transitie Zuidoost

Bas Buvelot, Director Asset Development CBRE Global Investors 

 • Waarom heeft Zuidoost potentie?
 • Hoe kan dit gebied zich op basis van de eigen identiteit doorontwikkelen? En hoe behoud je het eigen DNA en maak je de menselijke maat leidend?
 • Waarom kan juist dit gebied een voorbeeld zijn voor optimale mixed-use locaties die leisure, kantoren, winkelen en wonen perfect combineren?

11:10 Transitie Zuidoost. Ellen Nieuweboer, Projectdirecteur gemeente Amsterdam

 • Wat is de visie van de gemeente over Zuidoost? Wat moet waar gebeuren
 • Waarom wordt Zuidoost niet de nieuwe Zuidas?


11:40 Pauze met luxe netwerklunch
 

13:00 Verbetering Zuidas. David van Traa, Directeur Zuidas

 • Hoe de Zuidas functioneel te maken voor een veel groter publiek dan alleen voor wonen en werken? Hoe toeristen naar het gebied te trekken? Hoe meer beleving op de Zuidas te creëren? Welke partij moet dit aanjagen?
 • Welke rol kunnen gemeente en beleggers daarbij spelen?
 • Welke kans heeft een gebouw als De Puls (woningen, kantoren, bowlingbanen, bioscoop) als nieuwe insteek binnen één gebouw? Willen beleggers wel mixed use-gebouwen?
 • Hoe ontwikkelt de Zuidas zich in de komende tien jaar?

13:30 Vastgoed van 2030: Knooppunt Lelylaan/toekomstige Westas? Discussie onder leiding van de dagvoorzitters met:

Sebastiaan de Wilde, Directeur Vastgoed NS Stations, Iris van Scheppingen, Hoofd Ambtelijke Opdrachtgevers Verkeer en Openbare ruimte gemeente Amsterdam, Paul Trip, Algemeen directeur MRP Development

 • Wat zien zij in het knooppunt Lelylaan en de toekomstige Westas? Waarom? Waar kan het gebied naartoe gaan? Wat moet daarvoor gebeuren?
 • Wat is het belang van NS in de toekomst van spoor- en metrostation Lelylaan en het gebied daar omheen?
 • Wat moet de gemeente doen? Wat moeten marktpartijen doen?

14:00 Samenvatting en conclusies door dagvoorzitters Robert Kok en Dirk Bakker.

 

14:10  tot 15:00 Netwerken met vakgenoten in de Johan Cruijff Arena
 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Amsterdamse vastgoeddag'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.