23
sep

Holland boven Amsterdam (UITVERKOCHT)

Congrescentrum PG1 van Taets Art en Event, Pieter Ghijsenlaan 1 in Zaandam

12:00 - 18:00

Wat kunt u verwachten?

Alle veiligheidsmaatregelen rondom Covid-19 worden nageleefd.

Spectaculair: 40.000 extra nieuwbouwwoningen in Noord-Holland boven Amsterdam! Maar komen die er nog nu we ineens in een diepe crisis terecht gaan komen? Dat er duizenden gaan komen is zeker. Er heerst ineens veel onzekerheid waar ze gaan komen. Laat u bijpraten tijdens de woningtop over de woningmarkt in Noord-Holland.

Veel van de locaties boven het Noordzeekanaal hebben geen tot weinig stikstofproblemen – ze liggen ver(der) af van stikstofgevoelige natuurgebieden. De gemeenten willen gas geven. De regio’s rond Alkmaar, Hoorn en Den Helder willen zelfs 40.000 nieuwbouwwoningen realiseren boven op de al geplande 23.000. Er zijn voldoende kansrijke locaties, voor een groot deel in bestaand bebouwd gebied en nabij vervoersknopen.

Deze woningen moeten, afhankelijk van inspraak en vergunningen, over drie tot zeven jaar klaar zijn. Voor de IJmond, Zaanstreek en Waterland stonden al 36.000 nieuwbouwwoningen voor 2030 op het programma. De regiogemeenten spelen hiermee in op de eigen woningbehoefte én op de overkokende woningmarkt in de Metropoolregio Amsterdam. Jaarlijks gaan zo’n 25.000 Amsterdammers elders in de provincie wonen.

Kansrijke grote locaties in de drie noordelijke regio’s zijn: Kanaalzone en binnenstad Alkmaar, Hollenkwartier en Poort van Hoorn, Stationsomgeving Heerhugowaard, Zandzoom en Stationsomgeving Uitgeest. En een zestal kleinere locaties in de Zaancorridor, de as van Amsterdam, Zaanstad, IJmond, Alkmaar, Heerhugowaard met daarop 13 OV-knooppunten. En in de as Amsterdam, Zaandam, Purmerend, Hoorn met 8 OV-knooppunten.

Hoor deze middag uit de eerste hand van betrokken wethouders hoe zij dit enorme programma van zo’n 100.000 nieuwbouwwoningen gaan aanpakken. Gebruik deze uitgelezen mogelijkheid om hierop invloed uit te oefenen. Ontmoet informeel alle provinciale en gemeentelijke partijen van betekenis. Naast het inhoudelijke programma is er volop gelegenheid tot netwerken.

Doelgroep: ontwikkelaars/bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, woningcorporaties, ambtenaren, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs.

 

Hoofdprogramma en sprekers

12.00 Inlooplunch plus netwerken
 

13.00 Inleiding door middagvoorzitter Friso de Zeeuw, em. Hoogleraar Gebiedsontwikkeling TU Delft, Voorzitter Economisch Forum Holland boven Amsterdam

 • Wat is de economische potentie van het gebied? Welke economische clusters zijn er? Hoe ziet de woningmarkt eruit?
 • Welke infrastructuurassen zijn er? Hoe de extra vervoersstromen als gevolg van woningbouw te accommoderen?
 • Wat is de Regionale InvesteringsAgenda van de Brede Alliantie?
   

13.30 Paul Verbruggen, Wethouder Gemeente Alkmaar, portefeuille Wonen, Grondzaken, Regionale samenwerking

 • Hoe ziet het plan voor 40.000 extra woningen eruit?
 • Voorbeeld: Kanaalzone Alkmaar, hoe werken overheid en markt samen?
 • Hoe houdt de gemeente jonge mensen vast?


14.00 Thijs Kroese, Wethouder Gemeente Purmerend, portefeuille Wonen, Ruimtelijke ordening en -ontwikkeling, Vastgoed, Grondexploitaties

 • Hoe vult Purmerend het nieuwbouwprogramma in, voor wie wordt gebouwd, waar en wanneer?
 • Wat zijn de plannen voor het Stationsgebied?
 • Wat heeft Purmerend nodig van de provincie en van marktpartijen?
 • Hoe houdt de gemeente jonge mensen vast?
   

14.30 Pauze
 

15.00 Songül Mutluer, Wethouder Gemeente Zaanstad, portefeuille Wonen en Bouwen.

 • Hoe vult Zaanstad het nieuwbouwprogramma in, voor wie wordt gebouwd, waar en wanneer?
 • Hoe vorderen de ontwikkelingen in de diverse gebieden van MAAK.Zaanstad? Wat zijn de kansen?
 • Wat heeft Zaanstad nodig van de provincie en van marktpartijen?
 • Hoe houdt de gemeente jonge mensen vast?


15.30 Vijf minuten-pitches en reacties op het voorgaande door:

Harm Janssen, Directeur BPD Ontwikkeling Regio Noord-West, Thijs Pennink, Directeur Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) en Winfred de Nijs, Algemeen directeur M.J.de Nijs en Zonen

 • Waar zit de ontwikkelpotentie van het gebied? Wat ontbreekt eraan? Waar lopen marktpartijen tegenaan? Hoe lossen ze dit op? Hoe denken zij mee met de gemeenten? Wat moet je doen om succesvol te zijn in deze regio? Wat moet de regio doen om de kansen te benutten? Hoe in de weerbarstige praktijk de vraag concreet door alle partijen in te vullen?


Gevolgd door een open discussie tussen hen en de wethouders Paul Verbruggen, Thijs Kroese en Songül Mutluer, onder leiding van de middagvoorzitter


 

16.15 Conclusies en afsluiting door middagvoorzitter Friso de Zeeuw
 

16.20 Netwerkborrel 

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Holland boven Amsterdam'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.