9
dec

Zeeuwse Vastgoeddag

Van der Valk Hotel Middelburg, Paukenweg 3 in Middelburg

12:00 - 18:00

Wat kunt u verwachten?

De provincie Zeeland is een, haast onontdekte, interessante regio voor (inter)nationale vastgoedpartijen. Van logistiek tot woningbouw, bedrijfsruimten en nieuwe windparken, er komen mooie ontwikkelingen aan die de provincie nog meer op de kaart zullen zetten. Laat u deze middag door de direct betrokkenen informeren over de ontwikkel- en investeringskansen in Zeeland en ontmoet informeel alle Zeeuwse partijen die ertoe doen.

Internationaal knooppunt
Het is in Zeeland goed zaken doen vanwege het gunstige economische klimaat, de relatief lage kosten voor ondernemers, goede verbindingen met steden in zowel Nederland, België als Duitsland (en via lijndiensten van North Sea Port zelfs wereldwijd) en het goede woon-werkklimaat.

De provincie kenmerkt zich door de grote deltawerken, offshore wind, havens, een sterke chemische en agrifood-industrie en tegelijkertijd toerisme en cultureel erfgoed. Ook is het een uitstekende plek voor overig vastgoed. Er zijn in deze regio voldoende grondposities beschikbaar, onder andere kunnen grote logistieke partijen hier nog neerstrijken. Het grensoverschrijdende havenbedrijf North Sea Port loopt van Vlissingen over Terneuzen tot in Gent en is een belangrijk Europees knooppunt: op het gebied van overslag is het de tiende haven van Europa en qua toegevoegde waarde staat de haven in de Europese top drie.

Haagse investeringen
Zeeland is in beweging. Zo worden er de komende jaren vijf windparken voor de Zeeuwse kust gebouwd en heeft DSV besloten een mega distributiecentrum te bouwen in Tholen en de verwachting is dat dit een aantrekeffect heeft. Ook komt er in 2021 naast de HZ University of Applied Sciences in Middelburg het Joint Research Center, een onderzoekslaboratorium van ruim 4.300 m2. Daarnaast bekommert Den Haag zich concreet over de Zeeuwse economie, zo bewijst het feit dat het Rijk miljoenen heeft geïnvesteerd om de regio te versterken.

Flexibel wonen
De provincie is de laatste jaren ook interessant geworden voor expats, bijvoorbeeld door de komst van het nieuwe hoofdkantoor van DOW in Terneuzen, waar ook het Shared Service Center (ook wel Diamond Center genoemd) onderdeel van is. Onder andere hierdoor is er behoefte aan zo’n 2.000 extra woningen en is er grote projectontwikkeling actief rondom flexibel wonen. Ook zet Zeeland in op circulair bouwen en zijn er al enkele mooie voorbeelden, die deze middag gedeeld zullen worden.

Doelgroep: ontwikkelaars, bouwers, vastgoedbeleggers, vastgoedfinanciers, gemeentes, woningcorporaties, stedenbouwkundigen, architecten, makelaars, adviseurs en eindgebruikers.

 

Hoofdprogramma en sprekers

12:00 Netwerklunch


13:00 Inleiding dagvoorzitter Helge Prinsen, freelance journalist

De echte Zeeuwse Helge Prinsen is bijna een kwarteeuw een van de gezichten geweest van Omroep Zeeland. In 1997 was zij de eerste nieuwslezer op de Zeeuwse televisie. Helge is een veelzijdige journalist, presentator en filmmaker. Zij heeft al op veel Zeeuwse events opgetreden als dagvoorzitter of moderator. 


13:10 Albert Meiresonne, Senior Manager (Foreign) Direct Investments Invest in Zeeland

Invest in Zeeland promoot Zeeland als aantrekkelijke vestigingsregio voor (buitenlandse) bedrijven en ondersteunt hen bij het vestigen of uitbreiden in Zeeland. Invest in Zeeland is onderdeel van de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV Economische Impuls Zeeland. In binnen- en buitenland werken zij samen met overheden, kennisinstellingen, bedrijven en partner-organisaties om ondernemend Zeeland te versterken.  

 • Overview Zeeland
 • Organisatie Invest in Zeeland
 • Vestigingsklimaat Zeeland
 • Key industries Zeeland
 • North Sea Port
   

13:35 Marc Riemens, Head of Sales Real Estate Roompot Group

Roompot Vakanties is een internationale organisatie met het hoofdkantoor gevestigd in Goes. Zij hebben grote uitbreidingsplannen de komende jaren, waaronder 200 nieuwe vakantiewoningen in Breskens en Nieuwvliet en 200 villa's in Haamstede. Roompot Group is een partnership aangegaan met Leisure2B en samen hebben zij mooie ambities.

 • Hoofdkantoor Roompot in Goes 
 • Uitbreiding vakantieparken
 • Visie Roompot op recreatie en huisvesting 

   

14:00 Duopresentatie Rogier Jansen, Commercieel Adviseur Unibouw en Martijn van Deursen, adviseur bedrijvenlocaties Bouwgrondvinden.nl
 

 • Hoe is het internationale DSV gekomen op Tholen als beste locatie voor het enorme magazijn? Hoe ziet het bouwtraject eruit? 
 • Logistieke kansen in Zeeland
 • Grondposities in kaart 
   

DSV - Global Transport and Logistics, een wereldwijde (kantoren in ruim 90 landen, meer dan 20 vestigingen in Nederland) leverancier van transport en logistieke oplossingen, strijkt neer in Zeeland. Unibouw is verantwoordelijk voor het ontwerp, vergunning en realisatie van het nieuwe magazijn van 95.000 m2 in Tholen en Bouwgrondvinden.nl heeft hen ondersteund in het vinden van de beste locatie. De verwachting is dat de komst van DSV naar Zeeland een aantrekkende werking zal hebben op andere partijen. 
 

14:25 Discussie onder leiding van de middagvoorzitter Helge Prinsen met Alwin Reedijk, architect WTS Architecten, John Priem, projectontwikkelaar Zeeland Wonen, Harry van Zandwijk, eigenaar Jan Snel en Gino van Driessche, Directeur AM Zeeland 


Architect Alwin Reedijk heeft zowel de bouwkunst als het interieurontwerp in de vingers en studeerde af aan de Academie van bouwkunst in Rotterdam. Zeeland stal zijn hart en hier heeft hij inmiddels een scala aan projecten ontworpen. John Priem ontwikkelt samen met vele partners nieuwbouwprojecten binnen de cultuur en het karakter van Zeeland. Zeeland Wonen speelt in op de ontstane mogelijkheden op de Zeeuwse woningmarkt. Harry van Zandwijk is CEO van Jan Snel, dat staat internationaal voor snel, modulair en circulair bouwen. Jan Snel Zuid is de vestiging in Hulst met een distributiecentrum van 6.400 m2 en een kantoorruimte van 900 m2 op eigen grond op het bedrijventerrein Hogeweg. Jan Snel Zuid heeft al diverse projecten in Zeeland gerealiseerd en heeft er nog veel op stapel.

 • Wat zijn de kansen en bedreidigingen in Zeeland?
 • Bedrijventerrein Hogeweg in Hulst
 • Toekomstige projecten
   

14:55 Pauze
 

15:25 Paul Witteman, bestuurder CuraeVitel Balie en Raad van Bestuur InoCare

 • Woonconcept CuraeVitel Balie (zie dit artikel). De eerste CuraeVitel woningen staan in het Zeeland. Zowel in Yerseke als in Wilhelminadorp bouwde Carédo in samenwerking met CuraeVitel Balie nieuwe luxe comfortwoningen volgens het CuraeVitel Balieconcept
 • Samenwerking om meerdere initiatieven zoals Balie vorm te geven
 • Politiek als de grootste rem op vooruitgang
   

15:50 Flexwonen Terneuzen
De provincie Zeeland is de laatste jaren ook interessant geworden voor expats, onder andere door de komst van het nieuwe hoofdkantoor van DOW in Terneuzen, waar ook het Shared Service Center onderdeel van is. Mede hierdoor is er grote behoefte aan zo’n 2.000 extra woningen en is er grote projectontwikkeling actief rondom flexibel wonen. 

Jeroen Verstraeten, makelaar, taxateur en mede eigenaar Kindt en Biesbroeck Vastgoed en Beheer

 • Invloed arbeidsmigranten
 • Hoe groot is de opgave en hoe gaan we voldoen aan de grote vraag naar extra woningen?
 • Welke type woningen worden gebouwd?
 • Welke partijn zijn betrokken bij het project flexwonen?


16:15 Paneldiscussie onder leiding van de dagvoorzitter Helge Prinsen met diverse wethouders van Zeeuwse gemeenten.

Gemeente Vlissingen: John de Jonge, wethouder Financiën, Ruimtelijke Ordening en Economie

Gemeente Middelburg: Johan Aalberts, wethouder Financiën, Binnenstad, Economische Zaken, Bedrijventerreinen algemeen, Ruimtelijke ordening, Bouwen en wonen, Bouw- en woningtoezicht, Inkoop, Molenwater, Cultureel erfgoed

Gemeente Schouwen-Duiveland: Jacqueline van Burg, wethouder Leefomgeving (Stads- en dorpsraden, Ruimtelijke ordening, Landbouw, visserij en havens, Openbare werken, Kunst, cultuur en monumenten) en 1e locoburgemeester

Gemeente Terneuzen: Frank van Hulle, wethouder Volkshuisvesting, Ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing, Financiën en Cultuur en Gronden en 1e loco burgemeester

Gemeente Goes: Joost de Goffau, wethouder Ruimtelijke ordening en volkshuisvesting, Economische Zaken, Jeugd & Onderwijs, Sport, Energie- en Klimaatbeleid en Dierenwelzijn 

 • Kansen Zeeland
 • Grondposities
 • Joint Research Center
 • Internationaal expatcentrum
 • Bedrijventerreinen 
   

16:45 Netwerkborrel

 

Inschrijven
De kosten voor deze dag bedragen 395 euro excl. BTW p.p. voor niet-abonnees. Heeft uw bedrijf een abonnement op Vastgoedjournaal dan krijgt u 100 euro korting.

U kunt ook supporter worden van dit congres voor 895 euro excl. BTW, dit is incl. entree voor één persoon. Als supporter wordt uw bedrijfslogo vermeld bij het programma op de site en op de openingssheet tijdens het congres. Verzending banner, minimaal éénmaal, in de eventnieuwsbrief.

Lees hier onze algemene voorwaarden.

Aanmelden?
Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Zeeuwse Vastgoeddag'. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.