3
jun

Webinar: Corona en de gevolgen voor bouwprojecten

09:48 - 11:00

Wat kunt u verwachten?

De bouw wordt geraakt door het coronavirus en de beperkende maatregelen die zijn genomen. Veel nieuwe projecten staan ‘on hold’ en als ze al verder gaan, brengt dit voor alle partijen onzekerheden met zich. Lopende projecten worden soms stilgezet door de opdrachtgever en uitvoerende partijen kunnen niet – in het gewenste tempo – verder omdat er sprake is van ziektegevallen, medewerkers die uit voorzorg thuisblijven / in shifts werken of doordat materialen nauwelijks meer te verkrijgen zijn. Zowel opdrachtgevers als opdrachtnemers (aannemers, onderaannemers, installateurs, toeleveranciers) in de bouw zitten met veel vragen.

 

Programma

Op basis van veelgestelde klantvragen deelt Koen Roordink, advocaat bouwrecht bij Poelmann van den Broek advocaten zijn belangrijkste bevindingen en adviezen ten aanzien van de gevolgen van de coronacrisis voor bouwprojecten. Hij bespreekt zowel bestaande als nieuwe contracten, maar ook woningbouw-contracten (Woningborg/SWK). U komt meer te weten over:
 

  • Wanneer mag een opdrachtgever een werk stilleggen of beëindigen?
  • Wat te doen als opdrachtnemer wanneer een project vertraging oploopt vanwege productieverlies door ziekteverzuim en/of problemen rondom de toelevering van bouwmaterialen?
  • Wanneer heeft de opdrachtnemer recht op termijnverlening en bijbetaling door langere bouwtijd?
  • Voor wie zijn de gevolgen als de prijzen van bouwmaterialen hard stijgen?
  • Wat te doen tijdens lopende onderhandelingen?
  • Welke clausules kunnen worden ingebouwd, waarmee risico’s redelijk worden verdeeld?

Tijdens het webinar wordt aandacht besteed aan de relevante paragrafen in de UAV 2012 en UAV-GC 2005 en de wet. Uiteraard krijgt u ook de gelegenheid om vragen te stellen. Met deze informatie kunt u zelf in overleg met uw opdrachtgever/opdrachtnemer om uw bouwproject doorgang te laten vinden!


Aanmelden?
Deelname aan het webinar van 3 juni is gratis. Klik hieronder op aanmelden en vul het formulier in of stuur een mail met daarin uw gegevens aan events@vastgoedjournaal.nl o.v.v. 'Webinar:
Corona en de gevolgen voor bouwprojecten. Vergeet niet uw contactgegevens te vermelden.