10
jun

Webinar: Vastgoedtransacties en huurovereenkomsten in tijden van corona

09:52 - 11:00

Wat kunt u verwachten?

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de vastgoedbranche. Door onder meer een reeks van overheidsmaatregelen, lopen veel ondernemers omzet mis als gevolg van sterk teruggelopen bezoekersaantallen. Huurders die daardoor de huur niet kunnen voldoen, vragen om uitstel van betaling of betalen slechts gedeeltelijk de huur. Verhuurders op hun beurt hebben echter vaak te maken met doorlopende betalingsverplichtingen aan bijvoorbeeld financiële instellingen. En vanwege de onzekerheid over het verloop van de huidige crisis, durven investeerders geen nieuw vastgoed te kopen. Daarnaast bestaat onduidelijkheid over de naleving van reeds gesloten koopovereenkomsten, waarin geen rekening is gehouden met de coronacrisis.

Programma

In het webinar zullen Jeroen Brinkman en Ciaran O’Connor advocaten op het gebied van huur en onroerend goed bij Poelmann van den Broek ingaan op de meest gestelde vragen omtrent de gevolgen van de coronacrisis voor de vastgoedbranche. Daarbij zullen zij ingaan op (onder meer) de volgende punten:

  • Mag een huurder een beroep doen op uitstel van betaling?
  • Kan een (huur)overeenkomst worden ontbonden vanwege de coronacrisis?
  • Kan een partij zich terugtrekken uit lopende onderhandelingen?
  • Hoe kan er in een overeenkomst rekening worden gehouden met de coronacrisis?
  • Wat is de beste aanpak indien een overeenkomst niet (meer) kan worden nagekomen?

Tijdens het webinar krijgt u praktische adviezen zodat u weet welke mogelijkheden de wet u biedt in deze uitzonderlijke tijd. Daarnaast wordt u bijgepraat over de meest recente uitspraken en kunt u uiteraard vragen stellen.