Stichting Maastricht School of Management (MSM) verkoopt (studenten)complex, The Ed, aan het Endepolsdomein in Maastricht aan Zinc Real Estate. Het complex omvat circa 8.600 m2 en bestaat uit een souterrain, begane grond en 7 etages. Binnen deze lagen bevinden zich 147 appartementen, bestaande uit 133 onzelfstandige appartementen, variërend tussen de 23m2 en 50m2, en 14 zelfstandige appartementen met een oppervlakte gelegen tussen de 71m2 en 76m2. Daarnaast, beschikt The Ed over 37 privéparkeerplaatsen op eigen terrein.

Met een groeiend tekort aan studentenwoningen, zijn complexen zoals The Ed van cruciaal belang voor het faciliteren van de groeiende studentenpopulatie in Maastricht. The Ed is gelegen binnen Maastricht Randwyck en initieel bestemd voor uitbreiding van Maastricht University, maar tegenwoordig vooral gebruikt voor het faciliteren van (studenten)woningen. De ligging van het gebouw is hierbij ideaal met Maastricht University, het MECC en MUMC+ op loopafstand. Het centrum van Maastricht is eenvoudig bereikbaar per fiets (10 minuten) of middels het naastgelegen treinstation Randwyck.

Zinc Real Estate zal het gebouw blijven inzetten voor huisvesting van studenten. Het complex zal een re-branding ondergaan naar full-service studentenhuisvesting waarbij de woonunits en algemene ruimtes worden worden gemoderniseerd om te voldoen aan de hedendaagse standaarden, met behoud van hun unieke karakter. Hiervoor is Zinc Real Estate een samenwerking aangegaan met Creneau International. Tevens, zal het complex verduurzaamd worden naar minimaal een energielabel A. Het is de bedoeling dat The Ed medio augustus 2024 wordt opgeleverd zodat de eerste studenten hun intrede kunnen maken voorafgaand aan de start van het nieuwe studiejaar. De verhuur en het beheer van de units is in handen van een lokale partner, Huizen Beheer Maastricht.

Ruben Schuuring, Associate Director Residential & Hotel Investment bij Savills in Nederland, zegt: “Om het groeiende aantal studenten in Maastricht van woningen te voorzien, zullen er jaarlijks zo’n 500 extra appartementen gefaciliteerd moeten worden. Om dit te kunnen realiseren zijn grote projecten nodig, zoals The Ed, waar een aanzienlijk aantal studenten kan worden ondergebracht. Wij zijn dan ook verheugd bij te hebben kunnen dragen aan dit project, waarbij voor studenten de mogelijkheid wordt gecreëerd dichtbij hun studie woonachtig te zijn en van de studietijd te genieten.”

Savills begeleidde Stichting Maastricht School of Management binnen het verkoopproces in collegiale samenwerking met Spauwen Werrij, bedrijfsmakelaar uit Heerlen. Verkoper werd juridisch bijgestaan door Boels Zanders. Zinc Real Estate werd geadviseerd door TND Real Estate en juridisch bijgestaan door Osborne Clarke.