Samenvatting

  • The Citylifer, het Nederlandse co-living merk heeft de ‘Emerging Coliving Concept Award’ gewonnen bij de Coliving Awards 2023.

  • De Emerging Coliving Concept Award is bedoeld voor concepten in de ontwikkelingsfase. The Citylifer heeft deze categorie gewonnen met hun project “Slimme en betaalbare woonruimtes in upcyclede gebouwen”, waarin de nadruk wordt gelegd op het clusteren van de community, het upcyclen van ongebruikte kantoorgebouwen en het optimaliseren van de ruimte om binnenstedelijk wonen betaalbaar te maken.

  • Alexia Nunes, hoofdjurylid voor de categorie Emerging Coliving Concept, prijst The Citylifer voor hun duurzame benadering om oude kantoorgebouwen te transformeren en de vernieuwende architectuur en ontwerp van hun concept.

 

The Citylifer, het Nederlandse co-living merk dat zich richt op community, toegankelijkheid, gebruiksgemak en duurzaamheid, heeft de ‘Emerging Coliving Concept Award’ gewonnen bij de Coliving Awards 2023 

 

De Coliving Awards zijn in het leven geroepen om innovatie in de sector te stimuleren, met als doel zichtbaarheid te geven aan de meest innovatieve concepten en de vastgoedmarkt te inspireren met vernieuwende oplossingen. 

 

Uit meer dan 70 inzendingen, verdeeld over 17 categorieën en afkomstig uit landen als Nederland, Indonesië, het Verenigd Koninkrijk en Australië, selecteerde een hoofdjury voor elke categorie de finalisten voor 2023.

 

Elk project werd grondig geanalyseerd en geëvalueerd, waarbij de uiteindelijke beslissing afhing van een gedeeltelijke publieke stemronde (bestaande uit 35% van de stemmen) en het resterende percentage werd bepaald door een groep juryleden. De winnaars werden dit jaar bekendgemaakt tijdens de wereldwijde ceremonie in Amsterdam.

 

Van de 17 categorieën is de Emerging Coliving Concept Award bedoeld voor concepten in de ontwikkelingsfase, die de grootste potentie hebben om de ‘new kid on the block’ te zijn. The Citylifer heeft deze categorie gewonnen met hun project “Slimme en betaalbare woonruimtes in upcyclede gebouwen”, een presentatie dat de unieke kenmerken van hun woonconcept laat zien, waaronder het clusteren van de community, het upcyclen van ongebruikte kantoorgebouwen en het optimaliseren van de ruimte om binnenstedelijk wonen betaalbaar te maken.

 

Alexia Nunes, hoofdjurylid voor de Emerging Coliving Concept, merkte op: “The Citylifer heeft een overtuigend concept ontwikkeld. Het transformeren van ‘op te knappen’ kantoorgebouwen getuigt van innovatief en duurzaam denken en een opportunistische benadering die we zeker nodig hebben in de huidige stedelijke context. De toewijding om lokale gemeenschappen organisch te stimuleren, gecombineerd met een uitzonderlijk innovatief architectonisch ontwerp, onderstreept de ambitieuze aard van het project.”

 

“Maak ruimte voor de nieuwkomers”

 

Tjeerd Hoes, mede-oprichter en Managing Partner van The Citylifer: “We zijn ontzettend blij dat we de Emerging Coliving Concept Award hebben gewonnen. We hebben ons concept dit jaar gelanceerd en ik ben erg blij dat de coliving markt onze ideeën over community, betaalbaarheid en duurzaamheid erkent en waardeert. Dit is nog maar het begin, we kunnen niet wachten om onze ideeën tot leven te brengen. We staan op het punt om een paar veelbelovende projecten te tekenen, dus blijf ons volgen!”

 

Davine Hoes-Nagel, mede-oprichter en Head of Branding & Interior Design vervolgt: “We hebben een jaar gewerkt aan het ontwikkelen van ons concept in samenwerking met Cutwork, een ontwerpstudio gespecialiseerd in het ontwikkelen van nieuwe manieren van leven en werken. Om betaalbaarheid met leefbaarheid te verenigen, hebben we The High Five ontwikkeld, een multifunctioneel ontwerp dat 6 m2 transformeert in 24 m2 gebruiksoppervlakte. Als “new kid on the block” zijn we ontzettend trots op deze award en bevestigt het onze toewijding om gebouwen met betaalbare slimme woningen te creëren waar echte vriendschappen kunnen ontstaan.”

 

Kelsea Crawford, mede-oprichter en CEO van Cutwork Studio zegt: “We zijn er trots op dat we met Cutwork onze kennis hebben kunnen inbrengen in het innovatieve vastgoedconcept van The Citylifer, waarbij de toekomst van betaalbaar stedelijk wonen wordt geherdefinieerd. Wij zijn ervan overtuigd dat The Citylifer een sterke groei zal doormaken waarbij we allemaal trots zullen zijn om deel uit te maken van het project.”

 

Aitana de Jong, Co-Founder & Managing Partner van Coliving Ventures / Coliving Awards / Coliving Insights legt uit: “De missie en visie van de Coliving Awards is om wereldwijd innovatieve coliving concepten te ontdekken en in de schijnwerpers te zetten. De categorie Emerging Coliving Concept is in veel opzichten een van de meest enerverende categorieën, omdat het coliving projecten laat zien met veel internationale potentie. Als Program Lead van de Coliving Awards vind ik het een eer om een project als The Citylifer te ondersteunen. Je kunt de toewijding, zorg en professionaliteit voelen die erin is gestoken door alle betrokkenen.”

 

Over The Citylifer

The Citylifer is een technologiegedreven vastgoedstartup gespecialiseerd in coliving appartementen voor jong professionals. Met een end-to-end aanpak - aankoop, verbouwing, verhuur en beheer - creëren ze hoogwaardige appartementen met gedeelde faciliteiten waar vrienden samen kunnen wonen. Strevend naar betaalbaar wonen met een uitstekende service in het centrum van grote steden. Specifiek gericht op jongvolwassenen, behandeld The Citylifer bewoners als leden en bieden ze exclusieve evenementen aan een actieve community. Digitale processen worden geoptimaliseerd om gebruiksgemak te vergroten met als doel om een ‘love brand’ te worden op het gebied van co-living in Europa. Geconcentreerd op de grote steden van Nederland zal internationale groei de volgende stap zijn om hun missie, binnenstedelijk wonen toegankelijk te maken voor iedereen, te volbrengen.