Heimstaden Nederland opent in 2020 vier nieuwe vestigingen. In aanvulling op het kantoor in Amsterdam, zal de van oorsprong Scandinavische woningver-huurder zijn intrek nemen in regiokantoren in Rotterdam, Eindhoven, Arnhem en Heerlen. Voor de Rotterdamse vestiging is inmiddels een locatie gevonden en een huurovereenkomst getekend. 

De opening van de regiokantoren is onderdeel van Heimstadens langetermijnplannen voor Nederland. Onlangs zette de organisatie hier voet aan de grond met een acquisitie van in totaal meer dan 10.000 woningen. Omdat de Scandinavische woningverhuurder in Nederland is gekomen om hier te blijven, zal het bedrijf het merendeel van die woningen zelf beheren vanuit verschillende locaties in de regio. Momenteel gebeurt dat nog via externe beheerders. 

Weten wat er speelt op lokaal niveau

“Om in nauw contact te staan met onze klanten, willen we een sterke lokale aanwezigheid hebben in de verschillende regio’s waar we actief zijn,” zegt Wim den Breejen, head of operations van Heimstaden Nederland. “We willen het leven van onze bewoners comfortabeler maken door ze een vriendelijk woonklimaat te bieden, en dat kan alleen als we goed weten wat er speelt op lokaal niveau. Daarnaast zijn regionale kantoren vanuit logistiek oogpunt noodzakelijk om onze woningen in de diverse regio’s zelf te beheren.”

De lokale vestigingen worden aangestuurd door regiomanagers. Zij zullen teams managen die zich bezighouden met verhuur en mutaties en met het beheer en onderhoud van de woningen in hun regio. Per lokale vestiging moeten op den duur zo’n twintig tot dertig medewerkers komen te werken. Heimstaden is inmiddels gestart met het werven van werknemers om de verschillende locaties te bemannen.

Eerste opening in april

Eerder deze week tekende Heimstaden de huurovereenkomst voor het Rotterdamse regiokantoor. De organisatie werd bij de aanhuur van deze locatie begeleid door huisvestingsadviseur Solved, en zal op op 1 april 2020 de deuren van het regiokantoor in de Maasstad openen. Drie maanden later, op 1 juli, volgen vestigingen in Eindhoven, Arnhem en Heerlen. Op Heimstadens vestiging in Amsterdam, dat dienst doet als hoofdkantoor voor Nederland, zal per 1 april ook een regiokantoor worden ingericht. Heimstaden verhuisde zijn bestaande kantoor in de hoofstad eerder deze maand mede daarom naar een nieuwe, ruimere locatie.