Momentum Leisure en Tomorrowland kondigen joint venture aan tijdens MAPIC 2023

Momentum Leisure en Tomorrowland kondigen joint venture aan tijdens MAPIC 2023

Momentum Leisure - ontwikkelaar in leisure, entertainment en retail - en wereldwijd entertainmentmerk Tomorrowland kondigen vandaag op vastgoedbeurs MAPIC 2023 een joint venture aan. Samen lanceren zij een nieuw concept - LIFE, een spectaculair en energieneutraal aqua resort: leisure.tomorrowland.com. Toekomstige locaties hiervoor worden onderzocht, met name in Centraal-Europa. De joint-venture past in de ambitieuze Europese groeiplannen van Momentum Leisure. Het concept vloeit voort uit de visie van Martijn van Rheenen, oprichter en CEO van Momentum Leisure op de integratie van retail en leisure. Van Rheenen presenteert deze visie op MAPIC als 'Reshaping the future of leisure'.

Momentum Leisure startte in 2008 met de aankoop van ruim 200 hectare in Polen. Dat resulteerde in 2018 in de opening van het themapark Majaland Kownaty en Majaland Warschau in 2022. In Juli 2024 opent Majaland Gdansk en in 2026 Majaland Katowice. Ook ontwikkelt Momentum Leisure een waterpark in Warschau naast het bestaande Majaland park.

Uitbreiden in metropoolgebieden van Centraal-Europa

Martijn van Rheenen: "Momentum Leisure breidt haar portefeuille met themaparken uit om een leidende positie in te nemen in de metropoolgebieden van Centraal-Europa. Met vijf themaparken in ontwikkeling en met meerdere acquisitietargets in het vizier in Centraal-Europa, richten we ons op het realiseren van tien locaties met meer dan vijf miljoen bezoekers per jaar." Van Rheenen leidt naast Momentum Leisure ook Momentum Capital sinds 2005, een incubator en ondernemende impactinvesteerder gericht op het creëren van social, environmental & financial value met Europese of zelfs wereldwijde groeiambities. Momentum participeert nu twee decennia, vrijwel zonder extern krediet, in zes technologie scale-ups en een veelvoud aan industriële en leisure projecten, alwaar in totaal ruim 300 mensen werkzaam zijn.

Over Momentum Leisure

Momentum Leisure werkt samen met leidende Europese merken op het gebied van leisure, entertainment en retail. Het team heeft meer dan 200 jaar aan gecombineerde ervaring in de themaparken sector en combineert een pioniersmentaliteit met sterke markt- en branchekennis en uitstekende lokale netwerken om de parken daadwerkelijk te realiseren. De onderneming heeft licenties van wereldklasse voor de thematisering in de themaparken (onder meer Tomorrowland, Nickelodeon, De Smurfen en Studio 100 / Plopsa). Momentum Leisure profiteert als first mover met gezonde resultaten in haar groeimarkten, met bovendien uitstekend potentieel. Tot nu toe is ongeveer 150 miljoen euro geïnvesteerd in themaparken in de groeimarkten van Centraal-Europa. Alle Momentum Leisure projecten zijn voor 100% met equity gefinancierd.

Meer informatie: https://leisure.tomorrowland.com/ en https://momentumleisure.com/

Over Tomorrowland

Tomorrowland is een wereldwijd entertainmentmerk en media powerhouse, nog steeds in handen van twee Belgische broers. Meer dan 200 medewerkers werken aan de magie van Tomorrowland in het We Are One.World hoofdkwartier in Antwerpen. We Are One.World organiseert festivals & evenementen zoals Tomorrowland in België, Tomorrowland Brasil in Itu (São Paulo), Tomorrowland Winter in Alpe d'Huez (Frankrijk), een jaarlijks evenement in Ushuaïa Ibiza en verschillende baanbrekende digitale festivals. Naast de festivals & events zijn ook het platenlabel Tomorrowland Music, de Tomorrowland Academy (een DJ & producer school), het muziekmanagement & boekingsagentschap One World Artists en een Tomorrowland DJ & Experience Store opgericht. Het Tomorrowland universum wordt bij de mensen thuis gebracht via Tomorrowland Fiction, het radiostation One World Radio, de iconische Tomorrowland after movies en verschillende exclusieve documentaires. Een gloednieuwe meeslepende ervaring, The Great Library of Tomorrow, wordt eind 2023 geopend in Barcelona. Met het Tomorrowland kleding-, accessoire & homeware label, Mesa (het Tomorrowland restaurant), The Ride to Happiness by Tomorrowland (in Plopsaland De Panne), het speciaal beschilderde vliegtuig Amare in samenwerking met Brussels Airlines, de Tomorrowland luchtballon Zephyr, Tomorrowland kunstprojecten (The Stairway To Unity, One World Bridge, Magical Troll Forest) en de wijn Solo Vida, wordt de wereld van lifestyle, vrije tijd en beleving aangeboord. We Are One.World werkt aan een betere toekomst dankzij het duurzaamheidsplatform Love Tomorrow en de Tomorrowland Foundation, die verschillende Music & Arts Schools in de wereld bouwen.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl