DHG heeft een sale and leaseback overeenkomst gesloten met VBI Koudekerk voor een kavel grond van 17 hectare met opstallen in Koudekerk aan den Rijn, bij Alphen aan den Rijn.

De locatie bestaat uit diverse opstallen en met een buitenterrein en huisvest een bestaande betonfabriek van VBI. VBI zal de locatie voor minimaal 15 jaar terughuren. DHG voegt deze locatie toe aan haar beleggingsportefeuille van bedrijfsmatig vastgoed. Onderdeel van de transactie is een gezamenlijke opgave voor de bouw van een nieuwe bedrijfshal op het terrein waarin VBI een nieuwe, aanvullende fabriek zal gaan opereren. De locatie heeft ook potentie voor de ontwikkeling van logistiek. Een deel van het kavel wordt buiten de huur gehouden, hier gaat DHG een eigen ontwikkeling op risico doen.

Over VBI

VBI is een prominente Nederlandse producent van prefab betonnen oplossingen, gespecialiseerd in vloersystemen voor zowel woning- als utiliteitsbouw. Als onderdeel van de Consolis Group, een Europese leider in prefab beton, staat VBI bekend om haar innovatieve benadering, duurzaamheidsinspanningen en sterke marktpositie in Nederland en andere Europese markten. Het bedrijf is toegewijd aan het leveren van hoogwaardige, duurzame en kosteneffectieve oplossingen voor de bouwindustrie.

Ontwikkeling Oss

Door de sale and leaseback en ontwikkeling in Koudekerk, kan VBI haar activiteiten in Nederland consolideren en daardoor zal VBI op korte termijn een andere locatie aan de Maaskade in Oss vrijmaken.  Al in 2012 kwam deze siteit terrein van 10 hectare in eigendom van DHG middels een sale and leaseback transactie van vijf VBI locaties in Drachten, Oostermeer, Oss, Weert en Weurt. Door het vertrek van VBI uit Oss in de loop van 2024 kan DHG op deze locatie ruim 70.000 m2² logistiek volgens het SMARTLOG concept gaan realiseren.

Over SMARTLOG

DHG heeft sinds 2015 ruim 1,6 miljoen m² aan distributiecentra volgens het SMARTLOG concept gerealiseerd. Op dit moment is circa 400.000 m² SMARTLOG in aanbouw op verschillende locaties in Hellevoetsluis, Moerdijk en Zaandam. DHG heeft een ontwikkelpijplijn met 600.000 m² SMARTLOG distributiecentra verspreid over Nederland.

Over DHG

DHG is ontwikkelaar en belegger van logistiek vastgoed. Van de start van een ontwikkeling tot het verhuren, het beheren en het onderhouden ervan heeft DHG de keten in eigen beheer. Voor ons is de kernvraag: welke waarde kunnen wij toevoegen? Hiervoor hebben wij een team van vastgoedspecialisten en logistieke specialisten beschikbaar. Samen ontleden wij de vraag en vinden we de beste oplossing voor logistieke processen.