Havensteder kondigt verduurzaming 406 woningen in Rotterdamse Rottekwartier aan

Havensteder kondigt verduurzaming 406 woningen in Rotterdamse Rottekwartier aan

Havensteder kondigt verduurzaming 406 woningen in Rotterdamse Rottekwartier aan

Woningcorporatie Havensteder kondigt vandaag de verduurzaming van 406 woningen in het Rottekwartier, onderdeel van de wijk het Oude Noorden, aan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Heembouw. Die gaat de woningen isoleren en individueel aansluiten op stadswarmte. De buitenzijde wordt geschilderd en er komen nieuwe hekken op galerijen en balkons. Waar nodig worden badkamers, toiletten en keukens vervangen. Alle woningen krijgen bovendien een modern mechanisch ventilatiesysteem.

Klankbordgroep bewoners

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: "Bij de inrichting van deze omvangrijke verduurzamingsoperatie hebben we nauw samengewerkt met een klankbordgroep van bewoners, om zoveel mogelijk draagvlak te creëren. Samen hebben we slimme keuzes gemaakt. Zo was het de wens van velen om thuis te blijven tijdens de werkzaamheden. Daarmee is in de planning nadrukkelijk rekening gehouden."

Duurzaamheid en comfort

Door de diverse aanpassingen worden de 406 woningen niet alleen aanzienlijk duurzamer, maar ook comfortabeler. Er is veel aandacht voor woonplezier en -gemak. Zo krijgen de entrees een betere verlichting en er komt in iedere woning een videofoon-installatie. Ook worden de binnentuinen alleen toegankelijk voor bewoners.

De werkzaamheden starten in mei en worden naar verwachting begin 2027 afgerond.

Over Havensteder

Wij zijn Havensteder. Een woningcorporatie in de kern van stadsregio Rotterdam. We bieden een thuis aan ongeveer 45.000 huishoudens. Met name aan bewoners die weinig geld hebben of om andere redenen lastig zelf aan een woning kunnen komen. Bijvoorbeeld omdat ze in een kwetsbare positie zitten. Maar onze rol gaat verder. We willen graag dat bewoners zich thuis voelen in hun woning en hun buurt en mee kunnen doen in de samenleving. Een eigen thuis is daarvoor een basisvoorwaarde. Iedereen is van waarde. Daarom stimuleren we interactie en ontmoeting. Zodat er een gevoel van samenhorigheid ontstaat en mensen elkaar leren kennen en helpen. Indien nodig geven we een steuntje in de rug. We doen dit samen met bewoners en andere partners in de wijk. Samen geven we thuis. www.havensteder.nl


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl