Over de integratie Beecot Catenda
Beecot en Catenda hebben samengewerkt om de geavanceerde on-site visualisatietechnologie van Beecot te combineren met de krachtige API's van Catenda, waardoor bouwprofessionals ongekende inzichten en efficiëntiewinsten krijgen.

De integratie van Catenda's Boost API in het Beecot-platform maakt on-site visualisatie en toegang tot alle BIM-gegevens mogelijk. Deze integratie stroomlijnt samenwerking en zorgt voor afstemming tussen digitale modellen en fysieke constructie, waardoor fouten worden verminderd en projectresultaten worden verbeterd.

Verbeterde visualisatie en workflows:
Met de visualisatiemogelijkheden van Beecot kunnen gebruikers hun modellen op locatie ontgrendelen in 2D, 3D, VR en AR. AR biedt een digitale interface voor interacties in de echte wereld, zoals het ophalen van informatie, inspecties en het creëren van problemen/onderwerpen.

Valideren van BIM-gegevens:
Het visualiseren van uw BIM-model op locatie via AR stelt u in staat afwijkingen tussen uw model en de werkelijkheid te zien en echte conflicten op voorhand op te merken. Afwijkingen kunnen worden beheerd met behulp van problemen/onderwerpen.

Geavanceerde on-site onderwerpen:
e integratie heeft ook invloed op de oplossing voor onderwerpen van Catenda. De AR-modus van Beecot stelt u in staat een onderwerp te maken door te wijzen naar een object. Foto's worden gekoppeld aan het toepasselijke BIM-object, en de locatie en het gezichtspunt van de camera worden ook opgeslagen. Op deze manier kan de ontvanger de foto in de context van het model openen en bekijken in Catenda.

Innovatie mogelijk maken:
De samenwerking tussen Beecot en Catenda geeft toegang tot geavanceerde technologie en innovatie op het gebied van bouwvisualisatie en BIM-samenwerking.

Door gebruik te maken van de Beecot-Catenda-integratie kunnen bouwprofessionals werkstromen stroomlijnen, handmatige gegevensoverdrachtsprocessen elimineren en het risico op fouten en herwerk verminderen.

Over Catenda
Catenda, opgericht in 2009 in Oslo, is gespecialiseerd in geavanceerde softwareoplossingen voor de bouw. Hun vlaggenschipproduct, Catenda Hub, gelanceerd in 2013, revolutioneert projectmanagement met zijn op de cloud gebaseerde samenwerkingsplatform. Het gebruik van open formaten door Catenda Hub bevordert naadloze gegevensuitwisseling tussen belanghebbenden, verbeterend samenwerking en projectresultaten. Aanpassingsopties via Catenda Boost stellen gebruikers in staat het platform aan hun behoeften aan te passen. Communicatie tussen belanghebbenden wordt vergemakkelijkt door internationaal erkende uitwisselingsformaten, wat zorgt voor compatibiliteit en een soepele informatiestroom. Catenda biedt ook aanvullende oplossingen zoals Catenda Duo en Catenda Site, waarmee de toegankelijkheid van het platform verder wordt uitgebreid. Over het algemeen stimuleert Catenda digitale transformatie in de bouw, waarbij het zich inzet voor openheid, kwaliteit en vertrouwen, om een meer verbonden, efficiënte en duurzame toekomst op te bouwen.

Over Beecot
Beecot visualiseert 3D BIM-modellen op locatie met behulp van AR, VR, 3D en 2D. Het overbrugt de kloof tussen de modellen en het fysieke gebouw (werkelijkheid) en biedt vastgoedprofessionals een tool om toegang te krijgen tot een Digitale Tweeling. Beecot maakt verbinding met uw DMS, IWMS en uitgifteplatform om alle relevante informatie in één app te ontsluiten. Het voorkomt faalkosten en herwerk tijdens de bouw. Bovendien ondersteunt het gebruiksscenario's zoals op BIM gebaseerde inspecties en modelvalidaties en vermindert het de onderhoudstijd.

Use case waarin samenwerking tot uiting komt:
Erasmus medisch centrum
https://www.beecot.com/nl/use-case-inspectie

Video van deze Use Case
Use Case EMC