Erik Schlooz en Rutger Janssen van KATE Innovations en Louis Hage, CTO bij Taxapay, introduceren een nieuw platform om de betaling van een uitgevoerde vastgoedtaxatie terug te brengen van (gemiddeld) 90 dagen naar een gegarandeerde uitbetaling binnen 24 uur. Dit geldt voor alle typen vastgoed: van particuliere woningen tot commercieel vastgoed.

Elke factuur binnen 24 uur

Met Taxapay wordt de betaling van een uitgevoerde vastgoedtaxatie teruggebracht van 90 dagen naar een gegarandeerde uitbetaling binnen 24 uur. Taxapay heeft het volledige offerte- en betaalproces van taxaties geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Erik Schlooz: “We horen vaak van taxateurs hoeveel moeite taxatie-organisaties hebben met niet of te laat betaalde facturen. We vonden het tijd voor verandering en willen de frustratie rondom betalingsproblemen en het bijbehorende regelwerk wegnemen”.

Taxapay biedt 100% betaalgarantie waarbij taxateurs direct na oplevering van het taxatierapport hun factuur betaald krijgen. Klanten van taxateurs kunnen via Taxapay de benodigde gegevens voor het taxatierapport uploaden en op deze manier het hele taxatieproces digitaal doorlopen. Nadat de klant het taxatierapport betaalt, gaat het bedrag eerst naar een tussenrekening van onze payment provider. Dit werkt hetzelfde als een derdenrekening van een notaris. Wanneer het taxatierapport in Taxapay wordt geüpload, staat het geld van de opdracht uiterlijk de eerstvolgende werkdag op de rekening van de taxateur.

Onboarding

In eerste instantie krijgt een exclusieve groep van 300 taxateurs de mogelijkheid om van Taxapay gebruik te maken. Deze selectieve toegang tot het platform wordt zorgvuldig beheerd, waarbij taxateurs op een druppelsgewijze manier worden uitgenodigd om deel te nemen. Door deze geleidelijke introductie zorgt Taxapay ervoor dat het onboardingproces voor elke taxateur optimaal verloopt, met maximale aandacht voor hun behoeften.