Pearl Capital innoveert met een zakelijk hypothekenfonds voor investeerders. Zij kunnen inleggen vanaf €100.000, om veilig te investeren in vastgoed. Het fonds financiert vastgoedprofessionals met een goed plan voor (her)ontwikkeling. Die professionals betalen hypotheekrente over de financiering. De rente gebruikt Pearl Capital om investeerders een vast rendement van 6% per jaar te bieden, dat elk kwartaal wordt uitbetaald.

Het bedrijf beschikt over veel vastgoed- en finance-ervaring, onder leiding van Max Weterman en Max van Oostenrijk. Weterman was jarenlang verantwoordelijk voor het ophalen van funding voor vastgoed. Van Oostenrijk verstrekt al jaren private debt, dus begrijpt waar het geld naartoe moet (en waar het veelal stokt).

 Max Weterman (links) en Max van Oostenrijk.

Want waar het stokt, dat is waar Pearl Capital kansen ziet. Van Oostenrijk vertelt: Vastgoedprofessionals zoeken liquiditeit. Zij hebben geld nodig, bijvoorbeeld voor de ontwikkeling.” De (groot)banken zijn log, waardoor ze niet de snelheid kunnen bieden waar vastgoedplannen om vragen. Wij verstrekken zakelijke hypotheken aan die vastgoedprofessionals", vult Weterman aan. We overbruggen daarmee de periode tot aan (her)financiering, zodra diezelfde grootbank daar wel klaar voor is.”

85 projecten gefinancierd

Investeerders investeren minimaal €100.000 in het zakelijk hypothekenfonds van Pearl CapitalWe bieden een vast nettorendement van 6% per jaar,” vertelt Van Oostenrijk. Dat betalen we ieder kwartaal uit, zodat onze investeerders een stabiele cashflow creëren. Investeerders lopen geen risico op koersschommelingen en leegstaand vastgoed.”

Investeerders blijken te houden van simpel, zo merkt Pearl Capital. Het bedrijf haalde sinds de oprichting in 2020 ruim 40 miljoen euro aan investeringen op, bij meer dan 200 investeerders. Daarmee werden ruim 85 projecten gefinancierd. En we krijgen nog dagelijks aanvragen van vastgoedprofessionals, waardoor er altijd meer financieringskansen liggen dan wat we met ons fonds kunnen aanbieden,” licht Weterman toe. Dat is dan ook de belangrijkste reden dat het bedrijf graag wil groeien. We hebben de ambitie om te groeien tot een geïnvesteerd vermogen van 100 miljoen euro.”

Over Pearl Capital

Pearl Capital financiert met een zakelijk hypothekenfonds (her)ontwikkelingsplannen van vastgoedprofessionals. Investeerders kunnen instappen vanaf €100.000, investeren altijd met het 1e recht van hypotheek en standaard met een looptijd van 18 maanden. Sinds de oprichting in 2020 werd ruim 40 miljoen euro aan investeringen opgehaald bij 200 investeerders. Het fonds financierde daarmee ruim 85 projecten.