Minerva Development en Storage Share, twee prominente spelers in de Nederlandse vastgoed- en opslagmarkt, zijn een strategische samenwerking gestart. Deze samenwerking is gericht op het benutten van ongebruikt of onderbenut vastgoed in voornamelijk regionale gebieden en steden voor de ontwikkeling van state-of-the-art opslagfaciliteiten. Met een sterke focus op digitalisering en toegankelijkheid, streven de partners ernaar binnen vijf jaar dertig nieuwe vestigingen te openen. 

Julian Doorten, mede-eigenaar van Storage Share, benadrukt het unieke van deze samenwerking: ‘Door de krachten te bundelen met Minerva Development kunnen we gebruikmaken van elkaars sterktes. Minerva brengt een schat aan ontwikkelervaring en een geoliede acquisitiemachine in, terwijl wij inmiddels een gevestigde partij zijn als het gaat om de verhuur van opslagruimtes.’

Rob de Groot van Minerva Development voegt hieraan toe: ‘De samenwerking met Storage Share biedt ons de mogelijkheid om vastgoed te optimaliseren en een nieuw leven te geven. Tegelijkertijd spelen we in op een belangrijke en groeiende marktbehoefte aan kwalitatief hoogwaardige self storage in heel Nederland.’

Strategische samenwerking voor duurzame groei

De samenwerking tussen Minerva Development en Storage Share heeft al geleid tot de succesvolle herontwikkeling van drie locaties, te weten in Den Helder, Soest en Amsterdam. Doorten: ‘In Den Helder transformeerden we een pand van 5.000 m² met een PDV/GBV bestemming, waarin voorheen een beddenzaak was gevestigd. Soest en Amsterdam betreffen panden op bedrijventerreinen. In beide gevallen plaatsten we een tussenvloer in de ruimte, waardoor de oppervlakte verdubbelde. Zo maakte in Soest een camperstalling plaats voor self-storage, terwijl we in Amsterdam een sterk verouderd gebouw volledig renoveerden. Zelfs het dak en de gevels zijn vernieuwd.’

Vereisten nieuwe locaties

De partners richten zich op locaties met een oppervlakte van 1.000 tot 5.000 m² in middelgrote steden vanaf 25.000 inwoners. De Groot: ‘We zijn in feite op zoek naar vastgoed dat vraagt om een tweede leven of bedrijfshallen met een hoogte van minimaal zes meter. Bedrijfshallen zijn wat dat betreft in het bijzonder interessant.’

‘Onze ambitie reikt verder dan alleen het creëren van opslagruimte’, voegt Doorten toe.’ We streven ernaar dat iedereen in Nederland op redelijke afstand toegang heeft tot opslagruimte. Of het nu is voor een verhuizing, om een boedel of bedrijfsmaterialen te stallen of vanwege een wereldreis: zeker met de krappe woningmarkt heeft vrijwel iedereen weleens voor korte of langere tijd behoefte aan extra vierkante meters.’.

Digitale sloten

Een belangrijk aspect van deze samenwerking is de inzet van digitale technologieën voor het beheer en de verhuur van opslagruimtes. Storage Share introduceert een geheel digitale ervaring voor klanten, waardoor het proces van het huren van opslagruimte eenvoudiger, sneller en toegankelijker wordt. Dit omvat het gebruik van digitale sloten en een online platform dat klanten in staat stelt op een gebruiksvriendelijke manier opslagruimte te vinden en te huren. ‘Digitale oplossingen stellen ons in staat om onze diensten aan te bieden op locaties waar traditionele opslagoplossingen niet haalbaar zouden zijn. Dit vergroot ons bereik en biedt klanten flexibiliteit en gemak’, legt Doorten uit.

Expansie naar alle hoeken van Nederland

Met de ambitie om binnen vijf jaar 30 nieuwe vestigingen te openen, kijken Minerva Development en Storage Share naar de toekomst met een strategisch plan dat gericht is op expansie en het verder verduurzamen van hun aanbod, of dat nu in Geleen, Vlissingen, Haren of Hoorn is.

Over Minerva Development

Minerva Development is een onafhankelijke ontwikkelaar met een rijke geschiedenis in de ontwikkeling, financiering, en realisatie van bedrijfshuisvesting. Met een focus op kwaliteit, duurzaamheid, en betrouwbaarheid, heeft Minerva een reputatie opgebouwd als een professionele en betrouwbare partner in de vastgoedsector. Recent ontwikkelde het bijvoorbeeld Schiphol Trade Park, een logistiek centrum van 40.000 m² aan om het op te knappen en vervolgens te verhuren. Maar ook tal van relatief kleinere projecten behoren tot het portfolio van Minerva Delevopment.

Over Storage Share

Storage Share is een landelijk opererend bedrijf dat hoogwaardige opslagruimtes ter grootte van 2 m² tot 12 m² verhuurt aan particulieren en bedrijven. De locaties bevinden zich overwegend in kleine steden en grote dorpen. De locaties zijn dagelijks toegankelijk, zodat de huurder op ieder gewenst moment bij de eigen opslagruimte kan. Met scherpe prijzen en flexibele contracten wil Storage Share de drempel voor iedereen die behoefte heeft aan een opslagbox zo laag mogelijk houden.