Zorgaanbieder Stichting HilverZorg heeft een langjarige huurovereenkomst gesloten met Scala Projects voor de nieuwbouw op de locatie van de Sigarenfabriek gelegen aan de Amperestraat 10 in Hilversum. In het nieuwe woonzorgcomplex komen 76 eenheden, een gemeenschappelijke ruimte voor bewoners en omwonenden, een ondergrondse parkeergarage en semi-openbare tuin.

Rachel Leijdekkers, Raad van Bestuur van Stichting HilverZorg: “Wij ontwikkelen onze locaties in Hilversum naar plekken waar bewoners leven, zorg kunnen krijgen én waar de buurt welkom is om deel te nemen aan het leven. De Sigarenfabriek biedt ons een unieke mogelijkheid onze visie op zorg neer te zetten. Wij gaan tijdens de bouw aan de slag met de verdere uitwerking van ons aanbod. De omwonenden betrekken we hier graag bij. Wij zijn de nieuwe buurman en buurvrouw voor hen.”

“Bovendien zijn wij blij met de samenwerking met Scala als ontwikkelaar en CBRE als onze adviseur. Met hun ervaring in bouw- en vastgoedtrajecten voor de zorg kunnen wij ons volledig focussen op de ontwikkeling van passende dienstverlening in de Sigarenfabriek.”

Het karakteristieke pand dateert uit begin 20e eeuw en zal na herontwikkeling bestaan uit circa 5.813 m2 BVO. Het monument zal worden gerenoveerd in combinatie met nieuwbouw. Naar verwachting wordt het woonzorgcomplex in het vierde kwartaal van 2025 opgeleverd.

CBRE (en Scala) zijn eerste woordvoerders voor vragen over de Sigarenfabriek. Op een later moment in de bouw kan en zal HilverZorg toelichting geven op definitieve woon- en zorgmogelijkheden in de Sigarenfabriek.

https://nieuws.cbre.nl/stichting-hilverzorg-huurt-woonzorgcomplex-sigarenfabriek-hilversum/