Savills heeft voor het zevende opeenvolgende jaar de ISAE 3402 Type ll[1] verklaring ontvangen. Dit jaar is voor het eerst de volledige taxatie-organisatie aan een audit onderworpen, waar voorheen slechts enkele opdrachtgevers binnen de scope vielen.

De accreditatie werd verstrekt door Securance. Securance is gespecialiseerd in het leveren van allesomvattende oplossingen op het gebied van risicobeheer en cybersecurity.

Martijn Onderstal, Head of Valuation bij Savills in Nederland, zegt: "Als taxateur bewegen wij ons voortdurend in een snel veranderende wereld. Zo is de rol van IT en data de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en hanteren regelgevende instanties, zoals NRVT (Nederlands Register Vastgoed Taxateurs) en RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors), steeds striktere criteria voor compliance. Onze filosofie is dat de veiligheid en kwaliteit van onze data - de kern van ons advieswerk - gewaarborgd moeten worden. Voor de ISAE 3402 ligt onze focus op het efficiënt inrichten van onze werkprocessen en bijbehorende controlemaatregelen. Hierdoor kunnen wij al onze klanten verzekeren van eersteklas, data-gedreven en op maat gemaakte adviezen, voorzien van het hoogste kwaliteitsborgingsniveau."

Koen van der Aa, COO van Securance, voegt hieraan toe: "Bij Securance kijken we verder dan de traditionele grenzen van risk management en cybersecurity, waarbij we niet alleen de uitdagingen van vandaag aanpakken, maar ook voorbereid zijn op die van morgen. Onze toewijding aan een geïntegreerde aanpak heeft tot doel organisaties naar een hoger volwassenheidsniveau te tillen. Het verstrekte nieuwe ISAE 3402 rapport bevestigt het professionalisme van Savills en vertegenwoordigt kwaliteit, toewijding en innovatie."