GARBE Industrial Real Estate Netherlands is, in samenwerking met Rasmala Investment Bank Ltd., gestart met de bouw van een duurzame ‘build to suit’ logistieke ontwikkeling van €40 miljoen op XL Business Park in Almelo.

Het pand wordt 25 meter hoog en beslaat 29.000 m² BVO. Het bestaat uit een modern, BREEAM-gecertificeerd magazijn met kantoorruimte ter grootte van 1.600 m² en is voorverhuurd aan VF Corporation, de Amerikaanse wereldwijde kleding- en schoenenfabrikant, wiens iconische outdoor-, sport- en werkkledingmerken onder andere Timberland® en The North Face® omvatten. Oplevering zal naar verwachting plaatsvinden in het eerste kwartaal van 2025.

Jakko van Wijk, Development Director bij GARBE, zegt: "Allereerst zijn wij trots op het vertrouwen dat een toonaangevende partij als VF Corporation in ons stelt. GARBE begrijpt de specifieke behoeften van klanten en levert geavanceerde logistieke vastgoedoplossingen die hier perfect bij aansluiten. Het project in Almelo is hier een goed voorbeeld van. Het magazijn zal door de klant worden uitgerust met volledig geautomatiseerde systemen.”

Het XL Business Park in Almelo is zeer gunstig gelegen ten opzichte van belangrijke snelwegen die toegang bieden tot belangrijke transportroutes. Daarnaast is er in de nabije omgeving een binnenvaartterminal. De locatie biedt daarmee verschillende duurzame en kosteneffectieve transportopties, zowel binnen Nederland als richting Duitsland.

Osborne Clarke was de juridisch adviseur van de ontwikkelaars. VF Corporation werd geadviseerd door CBRE en GT Law.