Met ingang van 1 januari 2020 zijn Willem Rodermond en Roderick Smorenburg samen verantwoordelijk voor het Valuation and Advisory team van CBRE Nederland. Voorheen werd het team geleid door een driekoppig managementteam waar beiden deel van uitmaakten, voorgezeten door Mark Fidler. 

Mark Fidler werkt al ruim 23 jaar bij CBRE Nederland, waarvan de laatste vijftien jaar als Executive Director van de Valuation and Advisory unit. Bij deze belangrijke mijlpaal heeft hij ervoor gekozen om een nieuwe stap te maken. Hij zet zijn expertise en ambities nu in voor een consultancyfunctie binnen de Nederlandse en Europese CBRE-organisatie.

Data-driven
Het gebruik van data in combinatie met andere digitale middelen die door CBRE worden ontwikkeld past nadrukkelijk in de koers die het team nog meer kracht wil bij zetten.

Willem Rodermond: “Naast dat het gebruik van nieuwe digitale tools en data onze dienstverlening intrinsiek versterkt, merken we ook dat klanten er steeds meer op vertrouwen. Het stelt ons in staat om over de gehele linie van onze dienstverlening nog meer kwaliteit en betrouwbaarheid te brengen. Denk daarbij aan nieuwe manieren van waarderen doormiddel van geavanceerde datagedreven modellen in combinatie met onze marktkennis."

Van taxateur naar waarderingsadviseur
Roderick Smorenburg voegt daaraan toe: “We evolueren van traditioneel taxateur naar waarderingsadviseur waarbij een betrouwbaar taxatierapport slechts een onderdeel is van het aanbod. Denk bijvoorbeeld aan erfpachtadvies, huurprijsherziening, advies bij aankoop van een portefeuille of een bestemmingswisseling.”