Financieren.nl helpt klanten huurwaarde te optimaliseren

Financieren.nl helpt klanten huurwaarde te optimaliseren

 

Met de invoering van de Wet Betaalbare Huur op 1 januari 2025 is het nog belangrijker geworden om een correcte huurpuntentelling te hebben. Deze wet zorgt er namelijk voor dat ook de huur voor middeninkomens gereguleerd wordt. Voor nieuwe huurcontracten wordt de huurprijs voor woningen met 144 tot en met 186 punten volgens het WWS puntensysteem gemaximeerd. Daarnaast moet de huur voor bestaande huurcontracten met minder dan 143 punten direct aangepast worden.

Huurpunten berekenen

Sinds de invoering van de wet zijn Nederlandse vastgoedbeleggers hierdoor druk bezig met het narekenen van de punten van huurwoningen om te bepalen of deze in de middenhuur vallen. Deze maand heeft Financieren.nl daarom een nieuwe dienst gelanceerd om vastgoedbeleggers hierbij beter te ondersteunen. Vanaf nu hebben alle klanten van Financieren.nl gratis toegang tot de Huurprijscheck App, waarmee ze eenvoudig hun huurpunten kunnen berekenen.

 

Deze tool geeft gebruikers de mogelijkheid om in 5 minuten een gedetailleerd puntenrapport op te stellen. De gebruiker voert een aantal datapunten in en deze wordt aangevuld met externe bronnen zoals het Kadaster. In tegenstelling tot de tool van de huurcommissie is deze software zeer gebruiksvriendelijk. Het geeft gebruikers de mogelijkheid om tussentijds op te slaan of berekeningen aan te passen.

Huurwaarde verhogen

Naast het berekenen van huurpunten, geeft de tool ook waardevolle aanbevelingen over hoe het aantal huurpunten verhoogd kan worden. Dit helpt vastgoedbeleggers om de huurpunten en daarmee de huurwaarde van een woning te optimaliseren. Denk hierbij aan het toevoegen van specifieke apparatuur aan de keuken of aanpassingen aan de badkamer. De tool kan overweg met zowel zelfstandige als onzelfstandige woonruimtes. Dus ook voor kamerverhuur kan dit rapport ingezet worden.

 

Gebruikers van de tool kunnen ook meteen voldoen aan de plicht om een huurpuntenrapport aan te leveren. Voor nieuwe huurcontracten moet namelijk vanaf 1 janauri 2025 verplicht een huurpuntenrapport geleverd worden. De klanten van Financieren.nl kunnen met deze tool direct aan deze administratieve plicht voldoen. 

 

“Met deze nieuwe dienst hopen we de pijnpunten bij vastgoedbeleggers weg te nemen en hen te ontzorgen. De tool van de Huurcommissie is niet erg gebruiksvriendelijk en biedt geen mogelijkheden om een dossier op te bouwen.” zegt Arjen Hoek, eigenaar van Financieren.nl. “Door deze samenwerking kunnen onze klanten nu met gemak voldoen aan de nieuwe regelgeving en tegelijkertijd de huurwaarde van hun vastgoed optimaliseren.”

 

Financieren.nl blijft zich dagelijks inspannen om vastgoedbeleggers de best mogelijke ondersteuning te bieden. Met deze werkwijzen proberen we ons als intermediair in vastgoedfinancieringen te onderscheiden. Deze nieuwe huurpunten tool zal daar positief aan bijdragen.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl