Necron Group verwerft ontwikkeling distributiecentrum van Borghese Logistics

Necron Group verwerft ontwikkeling distributiecentrum van Borghese Logistics

Net voor de zomer zetten Gerard van Liempt, CEO van Necron Group, en Rutger-Jan van Broekhoven, Director Real Estate Development bij Borghese Logistics, hun handtekeningen onder de koopovereenkomst voor de nieuwbouw ontwikkeling aan de Laurierweg op Dutch Fresh Port, Nieuw Reijerwaard (Ridderkerk). Op het terrein zal begin 2025 de bouw starten van een hoogwaardig built-to-suit logistiek warehouse dat reeds volledig is verhuurd. De voorbereidingen voor de bouw zijn al in volle gang.

Deze logistieke ontwikkeling, op een grondstuk van ca. 7,3 hectare, omvat circa 55.600 m2 BVO en bestaat uit een warehouse van circa 35.500 m², een kantoorruimte van ca. 4.200 m² en een mezzanine van ruim 12.000 m². Daarnaast zijn er 625 parkeerplaatsen, voor auto’s en 60 parkeerplaatsen voor vrachtwagens en worden er 54 loading docks gerealiseerd. Het pand, dat het duurzaamheidscertificaat BREEAM ‘Excellent’ krijgt, zal voorzien zijn van ca. 3 megawatt aan zonnepanelen.

Gerard van Liempt, CEO Necron Group: “We zijn zeer verheugd met deze mooie forward funding deal met Borghese die ons in staat stelt om alweer onze derde ontwikkeling op Dutch Fresh Port, Nieuw Reijerwaard in gang te gaan zetten. Na het in 2022 afgeronde cold storage center voor R&M Forwarding en het recent in aanbouw genomen tweede pand van R&M kijken we nu uit om daarnaast dit duurzame gebouw te gaan exploiteren.”

Rutger-Jan van Broekhoven, Director Borghese Logistics: “De transactie met Necron Group onderstreept voor ons dat de investeringsmarkt voor logistiek en industrieel vastgoed zich duidelijk heeft hersteld en de weg naar boven weer heeft gevonden. Ook is deze transactie voor ons een bevestiging dat we succesvol zijn met onze strategie die erop is gericht om gebouwen te ontwikkelen die excelleren als het gaat om “second life”.

Het pand, getekend door Bessels architecten & ingenieurs, zal gebouwd worden door Pleijsier Bouw en de directievoering zal in handen zijn van advies- en projectmanagementbureau Drees en Sommer Netherlands. De oplevering staat gepland voor medio 2026.

Over Necron GroupNecron Group is een Zwitserse private vastgoed investerings- en ontwikkelingsmaatschappij met een lange termijn focus op het duurzaam ontwikkelen van hoogwaardig logistiek en hospitality vastgoed in Europa. De Necron Group heeft de afgelopen jaren ca. 350.000 m2 vastgoed ontwikkeld en gerealiseerd in Europa en heeft inmiddels een pipeline van meer dan € 1 miljard in geheel Europa.

Over Borghese Logistics

Borghese Logistics is ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek vastgoed en legt de focus altijd op de specifieke wensen van de eindgebruiker, met aandacht voor multifunctionaliteit en toekomstig gebruik. Hierbij worden de klimaatdoelstellingen van Parijs vanaf het eerste begin geïntegreerd in onze werkwijze. Met een pipeline van meer dan 250.000 m2 nieuwbouw verdeeld over Nederland worden uiteenlopende opdrachtgevers bijgestaan met hun plannen.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl