Hoe dek je de uitbreiding van je bedrijf?


Als het goed gaat met je bedrijf, kom je op een gegeven moment op het punt dat je je onderneming wilt uitbreiden. Op die manier kun je meer werk aannemen, je klanten nog beter helpen en hopelijk je positie op de markt verbeteren en verstevigen. Een uitbreiding kost echter geld. Er zijn gelukkig meerdere manieren om je plannen te realiseren. In dit artikel laten we je zien welke vormen van financiering je kunt aanwenden om te zorgen dat je je bedrijf kunt opschalen. 

Je bedrijf uitbreiden door te investeren in vastgoed

Wanneer je nu nog een pand huurt, kan het interessant zijn om te kijken of je ook een pand kunt kopen. Het voordeel van een eigen pand is dat je eigenaar van je kantoor of werkplaats bent, wat meestal inhoudt dat de waarde ervan in de loop der jaren toeneemt. Investeren in vastgoed voor eigen gebruik kan dus een mooie manier zijn om vermogen op te bouwen. Je kunt deze plannen financieren door middel van een bedrijfshypotheek. Dit is een hypotheek die speciaal bedoeld is voor ondernemers die onroerend goed willen aankopen. Je kunt een afspraak inplannen bij je bank met een financieel expert om te horen hoeveel geld je kunt lenen. Dit hangt ook af van het taxatierapport dat gemaakt dient te worden van het pand dat je op het oog hebt. Je kunt uiteindelijk 90% van de waarde van je pand van je bank lenen. Doorgaans kan dit heel snel geregeld worden waardoor je al snel de sleutel van je nieuwe werkplek in handen hebt. 

Investeren in je bedrijf door middel van extra personeel en bedrijfsmiddelen 

Investeren in vastgoed is niet de enige manier waarop je je bedrijf kunt uitbouwen. Je kunt namelijk ook besluiten te investeren in personeel en/of middelen om je werkzaamheden nog beter te kunnen doen. In dit geval kun je een beroep doen op zakelijke financiering. Deze vorm van financiering kun je op heel veel manieren inzetten. Je kunt het bijvoorbeeld gebruiken om een machine te kopen waarmee je je productie kunt opschroeven. Ook kun je het aanwenden om meer mensen in te huren. Hierdoor kun je ook meer werk aannemen. Je kunt ook zakelijke financiering aanvragen wanneer je je voorraad weer op peil wilt brengen. Het kan soms gebeuren dat er geld onderweg is, maar dat je het eigenlijk nu al nodig hebt. In dat geval kan zakelijke financiering deze tijd even overbruggen. 

Lastig om te kiezen? Overleg met een adviseur

De juiste financieringswijze kiezen voor je plannen, kan lastig zijn. Mocht je daarom graag advies op maat willen, neem dan eens contact op met je bank. Een expert kan met je meekijken om te zien wat het beste bij jouw project past en kan je laten zien wat je vaste lasten zullen worden. Dit gesprek is geheel vrijblijvend, je hoeft dus niet bang te zijn dat je na afloop ergens aan vastzit. We wensen je succes met je onderneming!

 


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl