Het plan is om op het woonveld Marijkelaan en Margrietlaan in Harderwijk 78 energiezuinige en gasloze woningen te bouwen. Zestig woningen in de wijk Tinnegieter worden hiervoor gesloopt en aantal woningen worden door woningcorporatie UWoon energiezuiniger gemaakt. 

In de energiezuinige woningen gebeurt koken en verwarmen gebeurt door middel van elektriciteit. Ook worden alle nieuwbouwwoningen voorzien van een warmtepomp en zonnepanelen op het dak. De woningen krijgen daardoor energielabel A; iets waar bewoners direct voordeel van hebben. Het aanbod bestaat uit eengezinswoningen, appartementen, beneden-bovenwoningen en levensloopbestendige woningen. 

De eerste woningen die gesloopt gaan worden zijn de blokken Marijkelaan 2 - 12 en Margrietlaan 1 - 9. Als de uitvoering naar wens verloopt gebeurt de eerste sloop in het eerste kwartaal van 2021. De vijf eengezinswoningen aan de Bernhardlaan worden niet gesloopt, maar deze wil UWoonenergiezuinig maken. Hiermee krijgen deze woningen dan label A.

Aansluiting met de wijk
De bouwstijl voor de vernieuwde Tinnegieter sluit aan bij het bestaande karakter van de wijk. Ieder woningtype is als blok herkenbaar en vormt een duidelijk onderdeel van het geheel. Het park voor de driekamerappartementen vormt het groene hart van de wijk. 

Investering in betaalbaarheid en kwaliteit
Bij de nieuwe woningen streeft UWoon naar energielabel A en waar mogelijk NOM (Nul-op-de-meter). Met deze investering in de energetische kwaliteit draagt UWoon bij aan lagere woonlasten. De wijkvernieuwing Tinnegieter geeft verder een forse kwaliteitsimpuls aan de wijk.

Draagvlak
Om het plan te laten slagen, vraagt UWoon haar huurders om in te stemmen met het plan. Wanneer minimaal 70% van de huurders akkoord gaat, dan gaat de wijkvernieuwing van de Tinnegieter door.

UWoon heeft Trebbe opdracht gegeven voor verdere uitwerking van de wijkvernieuwing. Naar verwachting worden de eerste nieuwe woningen in het derde kwartaal van 2021 opgeleverd. Als alles volgens plan verloopt is het volledige project in 2023 is afgerond.