Coworking community StartDock - een serviced office provider met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam - lanceert samen met de community-leden collabnow.

Collabnow is een door de community zelf opgericht en ontwikkeld online platform dat erop is gericht freelancers, ZZP'ers en (kleine) ondernemingen die hard worden geraakt door de COVID-19-uitbraak, door de crisis te helpen. Op het platform biedt een groot aantal communityleden diensten aan tegen fors gereduceerde tarieven. Afnemers kunnen de diensten op elk gewenst oment inzetten, nu maar ook in de toekomst.

Collabnow is als het ware een online warenhuis waar je kunt winkelen bij de deelnemende ondernemers. De diensten variëren van consultancy, foto- en videografie, marketing, grafisch ontwerp en bijvoorbeeld coaching & training. 

Thom Wernke, founder & CEO StartDock: "De kracht van een coworking concept is samenwerken, verbinden en elkaar inspireren. We zijn zoveel meer dan het mooie vastgoed met vergaderkamers, flexplekken en kantoren. Deze crisis raakt iedereen en het is juist nu fantastisch dat deze mensen niet alleen staan en de krachten kunnen bundelen om elkaar hier doorheen te slepen."

StartDock lanceerde half maart, direct na het ingaan van de maatregelen gericht op het beperken van de COVID-19-uitbraak, al de actie dat elk community zijn werkplek gratis thuisbezorgd kon krijgen.

StartDock is een coworking community met 3 vestigingen in Amsterdam en Rotterdam en telt inmiddels circa 400 ondernemers.