De hypotheekrente blijft voorlopig laag

Door de aanhoudende internationale politieke en economische onrust, is de hypotheekrente nog steeds aanzienlijk laag. En waarschijnlijk blijft zowel de korte als de lange rente op hypotheekleningen nog lange tijd zo laag.

Hypotheekrente blijft laag

De economie is op het moment kwetsbaar, mede door de huidige Corona crisis. Om die reden moet de ECB de economie blijven stimuleren, en moeten banken een ruim monetair beleid blijven voeren. Dat betekent dat de hypotheekrente waarschijnlijk nog een tijdlang laag blijft.

Ook bij NIBC Direct kun je op dit moment profiteren van de lage hypotheekrente. Sluit een NIBC Direct Hypotheek of NIBC Direct Extra Hypotheek af en benut de lage hypotheekrente voor onder andere de looptijd 10 jaar vast, hypotheekrente 20 jaar vast en hypotheekrente 30 jaar vast.

Wat gaat de pandemie met de economie doen?

Door de huidige coronacrisis en het feit dat het aantal besmettingen hoog blijft, worden de lockdown maatregelen aangescherpt. Dat is slecht nieuws voor de economie, deze blijft nog een tijdje ‘op slot’. Tegelijkertijd zijn we in steeds meer landen begonnen met vaccineren, waarmee de immuniteit gaat stijgen. En hoe sneller de immuniteit stijgt, hoe sneller ook de economie weer open kan. Hoe eerder dat gebeurt, hoe minder de schade zal zijn.

Doordat het einde van de pandemie door de vaccinaties langzaam in zicht komt, zie je dat beleggers zich ook vast voorbereiden op een herstel. Door hun vertrouwen in banken, zie je dat zij lagere premies doorberekenen aan de banken, waardoor banken zich goedkoper kunnen financieren. Dit wordt, door de huidige concurrentie, veelal doorberekend aan de klant in de vorm van een lange hypotheekrente.