KroesePaternotte adviseert de KOOPMAN bij een langjarige huurovereenkomst in Hoog Catherijne van IEF Capital

Vooruitlopend op een spoedige opening van de niet-essentiële winkels in het tweede kwartaal van 2021 heeft De KOOPman (onderdeel van The Sting Companies BV) met IEF Capital een langjarige overeenkomst gesloten inzake een groot gedeelte van de voormalige Hudson’s Bay in Hoog Catherijne te Utrecht.

IEF Capital is voortvarend aan de slag gegaan met de herontwikkeling van het gehele complex, nadat zij als eerste Nederlandse verhuurder tot overeenstemming was gekomen met Hudson’s Bay inzake de voortijdige beëindiging van de huurovereenkomst. Deze herontwikkeling, die thans gaande is, zal resulteren in een gebouw dat ruimte biedt aan Primark, Jumbo, De KOOPman en nog twee te verhuren winkelunits. De overige etages zullen verhuurd worden als kantoor. Onderzoek heeft aangetoond dat de centrale ligging van het voormalige V&D complex midden in Hoog Catharijne de meest ideale plek in Nederland biedt voor het moderne werken en dat de vraag naar kantoorruimte op die locatie erg groot is. Niet alleen is het pand gelegen nabij het grootste OV knooppunt in Nederland, maar ook bij de romantische oude binnenstad van Utrecht.

De KOOPman huurt op Mall/station-niveau en de daarboven liggende etage ca. 3.500 m² winkelruimte naast de Primark. Na Rotterdam, Amsterdam, Breda, Tilburg, Amersfoort en Düsseldorf is dit alweer de 7e vestiging. De KOOPman biedt in een dynamische hippe omgeving de laatste mode tegen scherpe prijzen aan. Hiermee bereidt De KOOPman zich voor op de grote vraag die zal ontstaan nadat de maatregelen zijn opgeheven en het winkelend publiek de modewarenhuizen van De KOOPman weer mag bezoeken. De transactie werd tot stand gebracht door KroesePaternotte.

Over KroesePaternotte

KroesePaternotte is sinds 1984 de A1 retailspecialist van Nederland. Iedere dag opnieuw maken onze mensen deze belofte waar op alle fysieke locaties waar een kassa staat en de consument graag komt zoals A1 winkelstraten, winkelcentra en alle andere retail locaties. Het team van KroesePaternotte staat dagelijks in contact met retailers, eigenaren, ontwikkelaars, gemeentes en andere stakeholders.

Over IEF Capital

IEF Capital is een joint-venture tussen IEF en Bouwfonds Investment Management. IEF Capital heeft de afgelopen decennia diverse grote vastgoedfondsen gecreëerd in commercieel vastgoed met een focus op winkelvastgoed in de belangrijkste winkelsteden van Nederland. Daarnaast heeft IEF Capital meerdere inflatie gerelateerde producten ontwikkeld voor o.a. pensioenfondsen en staat IEF Capital bekend om haar markante grootschalige herontwikkelingen door heel Nederland.