Na het hoofdkantoor van PostNL van ca. 19.000 m2 verhuizen nu ook GeoPhy en Digidentity naar HS Kwartier bij NS-station Den Haag Hollands Spoor. Met de gehuurde kantoorruimte in het The Globe gebouw vestigen GeoPhy en Digidentity zich in de nieuwe gebiedsontwikkeling HS Kwartier. Het gebied wordt de komende jaren door LIFE MAKES SENS ontwikkeld tot een gemengde woon- en werkomgeving die een nieuwe impuls zal geven aan de omgeving rondom station Hollands Spoor en het centrum van Den Haag.

Tech en IT cluster bij Hollands Spoor

GeoPhy, dat 4.00 m2 in The Globe zal huren, is een zeer snel groeiende organisatie die met een geautomatiseerd waarderingsmodel commercieel vastgoed waardeert voor beleggers en financiers in de VS en Europa. De algoritmes die het bedrijf ontwikkelt gebruiken traditionele bronnen in combinatie met onconventionele data en machine learning om het meest nauwkeurige waarderingsmodel in de markt te leveren. GeoPhy wil met de verhuizing van het hoofdkantoor in Delft naar HS Kwartier en met haar kantoren in New York en Singapore groeien van 120 naar 500 mensen in de komende twee jaar.

 Digidentity richt zich op het ontwikkelen van één betrouwbare online identiteit voor elk individu. Met een uniek digitaal paspoort zet Digidentity zich in voor de bescherming van de privacy van internetgebruikers om zo hun online leven veiliger te maken. De software van Digidentity wordt gebruikt in meerdere landen met 150 verschillende nationaliteiten en realiseerde vorig jaar 250 miljoen authenticaties en beschermde zo de digitale identiteit van meer dan 15 miljoen mensen. Met het samenkomen van deze partijen in The Globe richt de ontwikkeling van HS Kwartier zich op organisaties in de Tech en IT sector met een focus op de samenleving van de toekomst. Digidentity zal 2.000 m2 in the Globe gaan huren. 

 De onderhandelingen en overeenkomsten zijn begeleid en tot stand gekomen door Miedema Makelaardij uit Den Haag.

 HS Kwartier

LIFE MAKES SENS is ontwikkelaar van het HS Kwartier (meer centrum voor de stad): de gebiedsontwikkeling in Laakhavens rondom station Hollands Spoor. Deze ontwikkeling beslaat het door LIFE verworven Stationspostgebouw, The Globe en Ontwikkelplot, gelegen aan de Waldorpstraat in Den Haag. In totaal beslaat deze ontwikkeling ongeveer 245.000 m² multifunctionele stadsontwikkeling met o.a. een groot werk, woon en verblijfsaanbod. Belangrijk onderdeel van de ontwikkeling is de opwaardering van de openbare ruimte en de herinrichting van de Waldorpstraat tot een groene en vitale levensader voor dit nieuwe stuk centrum.

 Over LIFE MAKES SENS

De ontwikkelaar en verhuurder van het Stationsgebouw is LIFE MAKES SENS: een samenwerkingsverband tussen LIFE.NL (een initiatief van de Belgische partners LIFE en Gijbels Group) en de Nederlandse ontwikkelaar (SENS real estate). Beide partijen zijn gespecialiseerd in binnenstedelijke ontwikkeling en complexe vastgoedopgaves.

Als ontwikkelaar heeft LIFE.NL een fantastische invloed op het leven. Onze gebouwen bepalen hoe de stad eruit ziet. Nu, maar ook morgen en de komende decennia. Wij kleuren het stadsleven en geven de skyline vorm. Maar veel meer nog kleuren we de levens van de mensen die in onze gebouwen wonen en werken. Geen enkel van die levens is standaard. Ze zijn allemaal uniek. Daarom bouwen we nooit standaardprojecten en spenderen we ongegeneerd veel tijd aan het creëren van een unieke beleving en een hoge levenskwaliteit. Daarom heten wij LIFE.

 SENS real estate is een projectontwikkelaar uit Den Haag. SENS haalt haar inspiratie uit de stad. Elke dag weer. Wij geloven dat steden nog veel aan kwaliteit en kracht kunnen winnen. Er zijn veel plekken die heden maar beperkt bijdragen aan de kracht van de stad. Die plekken vormen ons werkveld. Wij transformeren deze plaatsen in locaties waar mensen graag willen verblijven; waar het leven beter is. Dat is voor ons binnenstedelijke projectontwikkeling, dat is waar we goed in zijn. Meer stad, meer leven!