ERP-systeem voor vastgoedsector helpt Aham Vastgoed bij efficiënt realiseren ambities

’s-Hertogenbosch, 5 juni 2019 – Aham Vastgoed heeft voor de vervanging van zijn ERP-systeem gekozen voor de Fit4RealEstate-oplossing van Business & Cloud Integrator Ctac (Euronext Amsterdam: CTAC). De vastgoedonderneming wil met dit ERP-systeem haar bedrijfsprocessen verbeteren om zo verdere groei te ondersteunen en de klanttevredenheid te verhogen. Fit4RealEstate is een cloudoplossing die is gebaseerd op best practice-standaarden, waardoor het systeem ook heel geschikt is voor een kleinere vastgoedonderneming met 2.500 verhuureenheden als Aham Vastgoed.

Aham Vastgoed heeft te maken met veel verschillende administratieve handelingen, bijvoorbeeld door de snelle doorstroom van woningen in het duurdere segment. Daarnaast is het bedrijf de afgelopen jaren sterk gegroeid. Fit4RealEstate biedt de onderneming grip op de processen en het groeiende vastgoedportfolio. De oplossing voorziet in één integraal systeem met één centrale database en dus ook één duidelijk overzicht.

Het systeem ondersteunt de volledige vastgoedlevenscyclus: van plan, ontwikkeling, renovatie en realisatie tot en met exploitatie, onderhoud en eventuele sloop of verkoop. Met eenduidig inzicht in al deze fasen zijn huurders en toeleveranciers beter te bedienen, bijvoorbeeld met een slimmer facturatieproces. Bovendien kan de onderneming met de realtime managementinformatie snel sturen op ontwikkelingen.

Ilse Baars, hoofd Financiën & Bedrijfsvoering bij Aham Vastgoed: “We zijn een compacte organisatie en hebben geen eigen IT-afdeling. Voor ons was het daarom essentieel samen te werken met een partner die ons volledig ontzorgt. Ctac heeft in de vastgoedmarkt de kennis opgebouwd, die daarvoor nodig is. Fit4RealEstate biedt ons daarnaast volledige grip op toeleveranciers en kosten, waardoor wij onze regisseursfunctie kunnen intensiveren. Nog een belangrijk pluspunt van de oplossing is, dat we hiermee bij het toekennen van werkopdrachten de risicobeheersing vergroten.”

Henny Hilgerdenaar, CEO van Ctac: “Een bescheiden partij op de vastgoedmarkt beschikt meestal niet over de middelen om een duur ERP-systeem aan te schaffen. Fit4RealEstate is ontwikkeld op basis van best practices in de branche en daardoor specifiek afgestemd op de behoeften van een vastgoedonderneming. En doordat de oplossing cloud-based is, zijn investeringen in hardware niet nodig. Wij zijn ervan overtuigd dat we Aham Vastgoed hiermee ondersteunen bij het realiseren van haar ambities.”

Over Aham Vastgoed
Aham Vastgoed is beheerder van de vastgoedportefeuille van J.H.F. Schopman en Zonen BV met meer dan 2.500 verhuurbare eenheden, waaronder woningen, winkels, kantoren en bedrijfscomplexen. Het grootste deel van de portefeuille is residentieel en ligt binnen de ring van Amsterdam. Veel gebouwen zijn monumentaal. Met een eigen technische afdeling voor het uitdenken en uitvoeren van renovaties, een onderhoudsafdeling voor het administreren van dagelijkse reparaties, een financiële afdeling voor de verwerking van de kasstroom en een eigen verhuurafdeling voor de muterende woningen en bedrijfspanden, is Aham Vastgoed met een klein en hecht team gespecialiseerd in veel aspecten van vastgoed en probeert het door korte lijnen een effectief beleid te voeren. AHAM Vastgoed is geconsolideerd 100% eigendom van de Sint Antonius Stichting. Deze stichting steunt al tientallen jaren ontwikkelingsprojecten. Hiermee worden wereldwijd onderwijs, leefomstandigheden en gezondheidszorg verbeterd. De resultaten die behaald worden met de vastgoedportefeuille, komen geheel ten goede aan deze doelen.

Over Ctac
Als Business & Cloud Integrator helpt Ctac haar klanten hun ambities waar te maken. Door continu te innoveren, creëert Ctac daarvoor de benodigde business value. De organisatie biedt een breed portfolio met oplossingen van SAP en Microsoft ‘on any cloud’ en levert diensten op het gebied van businessconsultancy, managed services, projecten, learning en detachering. Daarnaast heeft Ctac een aantal eigen producten waaronder de XV Retail Suite bestaande uit een omnichannelgedreven Point-of-Sale & Loyalty-platform, en Fit4Woco, een ERP-oplossing voor de woningcorporatiemarkt. Ctac bestaat meer dan 25 jaar en heeft in deze periode ruime ervaring en inhoudelijke kennis opgebouwd in de sectoren retail, wholesale, manufacturing en real estate.

De organisatie heeft op basis van leeftijd, kennis en ervaring een goed gebalanceerd personeelsbestand. Samenwerken om gemeenschappelijke doelen te bereiken, staat hoog in het vaandel. Ctac is genoteerd aan Euronext Amsterdam (ticker: CTAC) en heeft haar hoofdkantoor in ’s-Hertogenbosch. Bij het bedrijf werken per maart 2019 420 medewerkers. Ctac is daarnaast ook actief in België en Frankrijk. Meer informatie is te vinden op www.ctac.nl