SEGRO breidt SEGRO Logistics Park Oberhausen uit met 51.600 m²

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, begint aan de derde en laatste bouwfase van het SEGRO Logistics Park Oberhausen. Net over de grens bij Venlo zal 51.600 m² aan warehouse, mezzanine- en kantoorruimte speculatief worden ontwikkeld. Als hoofdaannemer is het bouwbedrijf Goldbeck International GmbH verantwoordelijk voor de uitvoering van de bouwwerkzaamheden. Na voltooiing van de bouwwerkzaamheden, wat naar verwachting in juli 2022 zal zijn, zal het gehele terrein 117.000 m² aan verhuurbare ruimte omvatten. Hiervan is circa 70.000 m² reeds verhuurd.

Duurzaam en energiebewust

Het pand wordt gebouwd volgens de nieuwste normen voor duurzaam, ecologisch en energiebewust bouwen. De constructie zal worden geïsoleerd volgens de hoogste kwaliteitseisen en de nieuwste standaard en zal voldoen aan de eisen van de KfW-bouwnorm "Efficiency House 40". Het nieuwe gebouw zal ook zijn eigen groene stroom gaan leveren, aangezien op het hele dak een fotovoltaïsch systeem zal worden geïnstalleerd. Bovendien wordt het SEGRO Logistics Park Oberhausen gebouwd op een voormalig braakliggend terrein, wat betekent dat door de bouw geen nieuw land zal worden afgedicht. Daarmee streeft SEGRO met het project in Oberhausen voor het eerst in Duitsland naar de duurzaamheidscertificaten DGNB Platina en DGNB Klimaatpositief. SEGRO kan dit bereiken door de energie die wordt gewonnen uit een eigen zonne-installatie en, afhankelijk van de volgende huurder, door de aanvullende externe aankoop van groene stroom.

"De ontwikkeling van ons SEGRO Logistics Park Oberhausen is een mooi voorbeeld van een moderne logistieke ontwikkeling, die alleen mogelijk was dankzij de inzet van de stad. Met de aanleg van een ringweg heeft de stad de basis gelegd om ervoor te zorgen dat het vrachtverkeer dat samenhangt met logistiek gebruik, geen overlast bezorgt aan de omwonenden. Tegelijkertijd maakt het volledig duurzame vastgoedconcept een modern en klimaatvriendelijk gebruik op een goede locatie mogelijk," zegt Stefanie Vedder, Associate Director Development Logistics bij SEGRO.

Optimale ligging

Het SEGRO Logistics Park Oberhausen ligt in de directe nabijheid van het knooppunt van de autosnelwegen rond Oberhausen (A2/A3) en biedt toekomstige huurders een optimale verkeersverbinding met het binnenland en met Nederland. Bovendien heeft het park de mogelijkheid tot een verbinding met de haven van Duisburg, Europa's grootste binnenhaven.