Van hartje Amsterdam naar hartje Zuidas: Valley verwelkomt Greenberg Traurig als nieuwe huurder

De Amsterdamse vestiging van het internationale advocatenkantoor Greenberg Traurig, LLP zal zijn intrek nemen in Valley, het iconische multifunctionele complex aan de Zuidas in Amsterdam. Het advocatenkantoor met meer dan 100 professionals krijgt met ruim 3.000 vierkante meter kantoorruimte in Valley een inspirerende plek om te werken en samen te komen. Het gebouw, in eigendom van RJB Group of Companies en ontwikkeld door EDGE, zal nog dit kwartaal worden opgeleverd.

De planning is dat Greenberg Traurig aan het eind van het eerste kwartaal van 2022 naar de Zuidtoren van het gebouw zal verhuizen. Deze ruimte biedt de nieuwe huurder een prachtig uitzicht op het atrium en geeft directe toegang tot het landschap op het gebouw.

Greenberg Traurig Amsterdam is de afgelopen jaren stevig doorgegroeid. Met de komst van een aantal nieuwe partners, plus teams, is het kantoor flink uitgebreid. “We zijn simpelweg uit ons jasje gegroeid”, vertelt Cees van Oevelen, co-managing shareholder bij Greenberg Traurig. “Maar hartje Amsterdam verlaat je niet zomaar. We zochten een kantoorlocatie die minstens zo goed zou voelen. Een plek die vernieuwt en inspireert. Valley doet dat.”

Groene oase

Valley is een spectaculair gebouw, met een mix van appartementen, kantoren, retail, horeca en cultuur. Meest in het oog springend zijn de ‘hangende tuinen’, die zorgen voor een groene oase tussen het beton op de Zuidas. Greenberg Traurig huurt de 3e en 4e verdieping in de zuidtoren. “We kijken er nu al naar uit om op deze plek te werken en onze cliënten te ontvangen.Getting it done together, in een gebouw waar alles samenkomt”, aldus Thomas van der Vliet, co-managing shareholder bij Greenberg Traurig. “Met enige weemoed verlaten we het iconische Hirschgebouw. Maar ook Valley belooft nu al een landmark te zijn.”

Greenberg Traurig werd in deze transactie juridisch geadviseerd door Rels Consultancy en commercieel door Van Gool Elburg Vastgoedspecialisten. De inrichting van het nieuwe kantoor zal worden verzorgd door iL Office. RJB Group of Companies en EDGE zijn in deze transactie commercieel bijgestaan door CBRE en Hangos Real Estate en juridisch door Loyens & Loeff en DLA Piper.

David van Dijk, shareholder en voorzitter van de Nederlandse Real Estate groep van Greenberg Traurig: “Het Hirschgebouw is een fantastisch gebouw op een schitterende plek in Amsterdam. Maar we groeien er echt uit. Voor mij persoonlijk voelt de Zuidas ook wel een beetje als thuiskomen.”

De directie van RJB is zeer verheugd met de komst van Greenberg Traurig als huurder: “De kwaliteit en uitstraling van Greenberg Traurig past exact in het door ons gewenste huurdersprofiel en wij verheugen ons op een langdurige zakelijke relatie.”

Over Valley

Valley, naar ontwerp architect Winy Maas (MVRDV), zal een blikvanger zijn aan de Amsterdamse Zuidas. Het eigentijdse, opvallende gebouw maakt de gestelde duurzaamheidsambities waar en krijgt hiervoor een BREEAM Excellent certificering. Een openbaar toegankelijk landschap maakt onderdeel uit van het project en is ontworpen door de bekende landschapsarchitect Piet Oudolf. Daarnaast biedt Valley tal van mogelijkheden voor werken, wonen, horeca, recreatie en sport of als bron van inspiratie. In het hart van Valley komt een levendig atrium waar mensen bij en tot elkaar kunnen komen.De kantoorruimtes met diverse huurders zijn verdeeld over de eerste zeven verdiepingen van Valley, verspreid over drie torens.