Plegt-Vos en Rohofflant VOF ( een samenwerking tussen Pickkers Beheer & Vanobu) hebben dinsdag op de Provada de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de bouw van 45 duurzame appartementen in Rosmalen. Hof van Hollant wordt gerealiseerd aan de Hof van Hollantlaan, een groene en centrale locatie dicht bij het centrum en het station van Rosmalen. Naar verwachting start de bouw in 2020.

Huisvanu Appartementen concept

Voor de ontwikkeling en bouw van dit project wordt het concept ‘Huisvanu Appartementen’ van Plegt-Vos toegepast. Met dit concept wordt een appartementencomplex razendsnel ontworpen en gebouwd. Er wordt daarbij gebruik gemaakt van een elementenbibliotheek met een vaste structuur en flexibele elementen, waarbij de architectuur vrij kan variëren. Door prefabricage, vaste partners en een gestandaardiseerd proces worden risico’s geminimaliseerd en wordt de ontwikkel- en bouwtijd van een project sterk verkort.

Diversiteit en duurzaamheid

Het project van 45 appartementen is gericht op een brede doelgroep. Naast 12 appartementen die bestemd zijn voor de sociale woningbouw, bestaat het project uit levensloopbestendige woningen. De appartementen variëren in grote tussen de 49m2 en de 90m2. Er is veel aandacht besteed aan groen en gemeenschappelijke voorzieningen. Rondom het gebouw wordt veel groen aangelegd en wordt er een binnentuin aangelegd die wordt omsloten door het gebouw. Gemeenschappelijke ruimten, zoals de binnentuin en de kas, creëren een ontmoetingsplek voor de toekomstige bewoners. Dit stimuleert de cohesie en de interactie tussen de bewoners. Het project is duurzaam en zal gasloos worden gerealiseerd door middel van warmtepompen.

Over Plegt-Vos

Plegt-Vos is een dienstverlenende bouwonderneming en breed actief in de bouw op het gebied van woningbouw, utiliteitsbouw, onderhoud, renovatie en grond-, weg- en waterbouw. Plegt-Vos is specialist in woonconcepten en concepten voor modulaire bouw en duurzaam renoveren. De combinatie van innovatiekracht en maatschappelijke betrokkenheid is tekenend voor Plegt-Vos. Plegt-Vos onderscheidt zich door het creëren van unieke, originele en toekomstbestendige oplossingen. Deze oplossingen leveren een bijdrage aan woon-, werk- en leefplezier. Daarmee wordt een duurzame bijdrage aan de samenleving geleverd. Plegt-Vos behoort tot de top 25 bouwondernemingen in Nederland en heeft vestigingen in Utrecht, Assen, Langeveen en Hengelo. Meer informatie op www.plegt-vos.nl.