Malmö/Amsterdam – De Nederlander Eddo Rats wordt co-chief operating officer van Heimstaden. In deze functie wordt hij samen met de huidige COO en vice-CEO Helge Krogsbøl verantwoordelijk voor de operationele aansturing in de tien landen waar de Scandinavische organisatie actief is. Rats, nu nog country manager van Heimstaden Nederland, start officieel in zijn nieuwe rol zodra er een vervanger voor zijn huidige functie is aangesteld. 

Heimstaden kiest voor een gedeelde COO-rol vanwege de snelle groei die de organisatie doormaakt. De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder is inmiddels in tien landen actief en breidde zijn aanbod in de afgelopen jaren snel uit naar 116.00 woningen. Na de recente acquisitie van nog eens 28.000 woningen van Akelius in Duitsland, Denemarken en Zweden, vraagt de grootte van de organisatie en het aanbod om een gedeelde COO-rol. Daarbij zullen Rats en Krogsbøl allebei verantwoordelijk worden voor specifieke geografische regio’s.

Vriendelijk woonklimaat

“Wat me vanaf dag één aanspreekt bij Heimstaden, is dat iedereen hier het echt meent als we zeggen dat we onze klanten een vriendelijk en duurzaam woonklimaat willen bieden,” zegt Rats. “Ik ben daarom erg blij dat ik nu de mogelijkheid krijg hier niet alleen in Nederland een bijdrage aan te leveren, maar ook in de andere landen waar we actief zijn.” 

Rats wordt in zijn nieuwe functie gesterkt door uitgebreide ervaring in de Nederlandse vastgoed- en hospitalitysectoren. Zo werkte hij meer dan tien jaar bij Vesteda Investment Management, onder andere als director of property management & innovation. Ook was hij bijna vier jaar managing director bij de Nederlandse hotelketen Bastion Hotels. Voordat hij aan de slag ging bij Heimstaden, werkte hij als regional director in Amsterdam en Almere voor woningcorporatie de Alliantie. 

In eigen beheer

Sinds zijn aanstelling als country manager van de Nederlandse tak van Heimstaden, speelde Rats een integrale rol bij het in huis halen van de verhuur, het beheer en de klantenservice van het Nederlandse woningaanbod. Dat werd tot voor kort nog volledig in extern beheer gedaan. Omdat Heimstaden een langetermijnvisie heeft en hier is gekomen om te blijven, startte de verhuurder vorig jaar met het in huis halen van het beheer van zijn ongeveer 13.500 woningen. 

“Met Eddo als nieuwste aanvulling in het internationale team, hebben we twee vakkundige COO’s met de benodigde ervaring om ook in tijden van groei onze bewoners een dienstverlening van hoge kwaliteit te bieden,” zegt Patrik Hall, CEO van Heimstaden.

Groei en optimalisatie

“Ik heb het genoegen om nu al geruime tijd met Eddo samen te werken, en heb hem leren kennen als een kennisvolle en ervaren manager die een significante bijdrage heeft geleverd aan de kwaliteit en de groei van onze Nederlandse organisatie,” zegt Krogsbøl. “Ik kijk er naar uit om nog nauwer met hem samen te werken aan de verdere uitbreiding en optimalisatie van onze organisatie.”

Rats zal zijn nieuwe rol uitoefenen vanuit het Heimstaden-kantoor in Amsterdam, ook nadat naar verwachting in het eerste kwartaal een vervanger voor zijn huidige functie als country manager is aangesteld. Krogsbøl blijft naast zijn huidige functie als COO ook actief als vice-CEO.