Met The Lobby wil Manhave de high-end retail in de Kruiskade uitbreiden

The Lobby geeft allure aan de Kruiskade

Het ontwerp van KAAN Architecten met dakpaviljoen biedt plaats aan hoogwaardige retail en een groot restaurant dat vanaf de begane grond doorloopt tot het dak. Het Rotterdamse familiebedrijf Manhave start begin 2022 met de bouw van The Lobby op de Kruiskade, naast de juwelier Schaap & Citroen en tegenover de nieuwe winkels van Akkerman, Skins, Rolex en Patek PhilippeEr is gekozen voor een eigentijds modernistisch ontwerp dat past in dit monumentale gebied aan de Kruiskade. The Lobby krijgt een massieve uitstraling van natuursteen, dat wordt onderbroken door een rigide ritme van grote ramen. De directe omgeving is het bruisende, dynamische centrum van Rotterdam, met onder andere het Schouwburgplein, de Doelen, het Centraal station en het Stadhuis binnen een cirkel van 300 meter.

The Lobby is een duurzame transformatie van het huidige Crystal House, dat vanwege de ligging onderdeel uitmaakt van het monumentale Lijnbaan Ensemble, maar het is zelf geen monument omdat het later gebouwd is. Inmiddels is het pand gedateerd en doet de rode, spiegelende gevel weinig voor de omgeving. Het gebied vraagt om levendigheid, transparantie, toegankelijkheid en een programmavulling vanaf de ochtend tot in de avond. Het nieuwe heldere volume, zorgt niet alleen voor meer bruikbare oppervlakte maar vooral ook voor een zichtbare, uitnodigende plint die zorgt voor een drempelloze overgang tussen binnen en buiten.

High End Retail en Horeca

Het programma op de begane grond blijft luxe retail, maar hier komt ook de toegang van een hoogwaardige horeca die doorloopt tot aan het paviljoen met daktuin. Manhave richt zich op het aantrekken van high fashion voor dames en heren. Met name de openheid van de begane grond, maar ook de vele grote gevelopeningen op de verdiepingen en in de achtergevel zorgen voor een intieme relatie tussen het winkelend publiek en het hoogwaardige horeca- en retail aanbod in The Lobby.

Dakpaviljoen met groen dakterras

Op het dak van The Lobby bevindt zich een paviljoen met glazen schuifpuien en veel lichtinval. Passend bij het Rotterdamse groene daken beleid wordt op het dak van The Lobby een groene daktuin ontwikkeld. Het groene dakterras wordt toegankelijk voor het publiek in ieder jaargetij. Wanneer je op het dak staat kom je in een geheel andere wereld met uitzicht over de stad. De bewoners van de City House flat aan de overkant van de Kruiskade kijken straks uit op een groene stadsoase.

Eerder bouwden we met KAAN Architecten en Van Waning het prijswinnende Dream House, waar Schaap & Citroen en COS zijn gevestigd. The Lobby wordt ook weer zo mooi. Kijk maar.” Steven Manhave – Directeur Manhave Vastgoed

Gebied met internationale allure

Manhave heeft zich ten doel gesteld om in het Lumière gebied rondom de Kruiskade een plek te creëren van internationale allure waar mensen zich als een community verbonden voelen met elkaar. Met gebruikmaking van zo weinig mogelijk fossiele energie, met een hoogwaardig en gevarieerd aanbod, hospitality services en bijzondere, sociale belevingen op het gebied van kunst, cultuur en evenementen. De bouw van The Lobby in 2022 vormt hierin een nieuwe belangrijke schakel. Het modernistische, maar tegelijk chique gevelontwerp, met een knipoog naar de Rotterdamse wederopbouwarchitectuur, straalt Rotterdamse eigenheid uit.

Manhave is opgericht in 1886 en heeft meer dan 135 jaar ervaring met het ontwikkelen en verhuren van vastgoed. Met het creëren van toegevoegde waarde op de lange termijn als uitgangspunt en een onvoorwaardelijke liefde voor de stad. Het is onze missie om de positionering van het gebied rondom de Kruiskade te versterken. Dit doen we door middel van co-creatie met partners en innovatie met een focus op kwaliteit. We werken toe naar een levendige, premium omgeving van internationale allure waar wonen, werken en beleving feilloos samengaan. www.manhave.com

Copyright: KAAN Architecten