Financieringen op vastgoed voor de verhuur hebben vaak lange looptijden. Je zou dus kunnen denken dat je er tientallen jaren geen omkijken naar hebt nadat je een hypotheek hebt afgesloten. Maar actieve vastgoedbeleggers die serieus met hun portefeuille bezig zijn, pakken het anders aan. Wil je je beleggingspand herfinancieren? Dan is dit hét moment.

Geld vrijspelen door middel van herfinanciering 

De waarde van vastgoed is de afgelopen jaren alsmaar gestegen. Die overwaarde kunt u in de stenen laten zitten, maar u kunt ze door herfinanciering ook liquide maken. Dat heeft u geld in handen voor bijvoorbeeld de benodigde eigen inbreng bij een volgende aankoop. Een rekenvoorbeeld: neem een pand dat bij aankoop 5 jaar geleden € 200.000,- waard was en nu met gemak € 300.000,- haalt. Op de overwaarde van € 100.000,- zou u bij een LTV (loan-to-value) van 80% dus € 80.000,- liquide kunnen maken. En in dit voorbeeld is de aflossing die u in 5 jaar deed nog niet eens meegerekend. 

Meerwaarde na verduurzaming van uw beleggingspand

Niet alleen de markt kan voor overwaarde zorgen. Denk ook aan investeringen in de kwaliteit van uw vastgoedportefeuille zoals het verduurzamen van woningen. Dat geeft de huurders vaak lagere energielasten en/of meer wooncomfort en zorgt daarmee dat het vastgoed aantrekkelijk blijft voor de lange termijn. Dat is gunstig voor de waarde van uw vastgoedportefeuille. Wanneer er investeringen op verbetering en verduurzaming van het pand zijn gedaan, is het object vaak meer waard geworden. Een goed moment om te kijken naar herfinanciering.

Lage rentestand voor hypotheken

Bent u in bezit van een pand met overwaarde, dan is dit hét moment om te denken aan herfinanciering. De rente staat nog altijd heel erg laag. Het is maar de vraag of dat zo blijft met oplopende inflatie en onzekerheden op de financiële markt. Met aantrekkelijke voorwaarden die Mogelijk Vastgoedfinancieringen biedt, kan herfinanciering een interessante optie zijn. 

Wilt u snel weten wat de mogelijkheden zijn? Vul dan de quickscan op de website van Mogelijk in. U ontvangt binnen 48 uur een rentevoorstel in uw mailbox. Heeft u interesse, dan praten we graag verder.