Duurzaam ondernemen wordt ook voor de zorg steeds belangrijker. Verantwoord omgaan met water is daarin een belangrijke factor. Vanaf 1 januari wordt daarom het waterverbruik van de 17 panden van ViVa! Zorggroep gemonitord, bijgehouden en geanalyseerd door Smartvatten.

ViVa! Zorggroep biedt een compleet pakket aan dienstverlening voor wonen, welzijn en zorg voor klanten die medische aandacht, mantelzorgondersteuning, huishoudelijke hulp of tijdelijke opname nodig hebben. Bijdragen aan een zo prettig en gezond mogelijk leven van klanten staat hierin voorop. Een duurzame omgeving en toekomst mag daarbij niet ontbreken.

Smartvatten, specialist in water efficiëntie, deelt deze overtuiging en gaat daarom graag met ViVa! in zee. Smartvatten werd opgericht in 2013 en faciliteert het op afstand monitoren van waterverbruik in vastgoed door heel Europa en deelt zijn expertise van full-service water efficiëntie op wereldwijde schaal.

Water efficiëntere gebouwen voor Viva! Zorggroep

Afgelopen november ondertekenden ViVa! en Smartvatten de overeenkomst om het waterverbruik in het hoofdkantoor en 16 zorginstellingen op afstand te monitoren, bijhouden en analyseren met de apparaten en software van Smartvatten. Vanaf 1 januari gaan de metingen van start.

"Panden van zorginstellingen zijn grootverbruikers op het gebied van water, dus er kan al snel een aanzienlijke hoeveelheid water worden bespaard", zegt Raymond Tieman, Sales Manager Benelux bij Smartvatten. ViVa! koos ook direct voor een meerjarige overeenkomst. "Dat laat mij zien dat zij de meerwaarde van Smartvatten erkennen en erop vertrouwen dat onze service hen de gewenste resultaten gaat brengen."

Zorginstellingen voor een duurzame toekomst

ViVa! ondertekende eerder al de Green Deal 'Duurzame bedrijfsvoering in de zorg, is lid van de vereniging Milieuplatform Zorgsector en zet zich in voor de Milieu Thermometer Zorg. Elles Arxhoek, coördinator Gebouwen, Veiligheid, Milieu & Duurzaamheid, zegt: "Naast slimme meters voor elektra en gas, waren we ook toe aan een slimme meter voor water, om op die manier ook ons waterverbruik te monitoren, zodat we niet achteraf voor verrassingen komen te staan. "

"Ik denk dat het een goed teken is dat zorginstellingen zich op deze manier inzetten voor een duurzame toekomst, zeker op het gebied van drinkwater", zegt Tieman. "Er zijn veel waterpunten in hun panden die voor lekkages kunnen zorgen en die voorkomen of tijdig oplossen is ontzettend belangrijk."

Ook nieuwsgierig hoe je in de zorg op een verantwoorde manier kunt omgaan met je waterverbruik? Neem contact met Raymond op via raymond.tieman@smartvatten.nl