SEGRO verhuurt SEGRO Logistics Centre Venray geheel aan CEVA Logistics Netherlands

SEGRO, belegger en ontwikkelaar van logistiek en industrieel vastgoed, heeft SEGRO Logistics Centre Venray volledig verhuurd aan CEVA Logistics Netherlands. Logistiek dienstverlener CEVA Logistics zal vanaf 1 maart 2022 haar intrek nemen in het toekomstbestendige distributiecentrum gelegen op industrieterrein De Blakt aan de Edisonstraat in Venray.

“Wij zijn enorm blij om CEVA Logistics Netherlands te mogen verwelkomen in deze nieuwe ontwikkeling. Eind februari wordt het gloednieuwe centrum opgeleverd, zodat CEVA per 1 maart direct aan de slag kan om flexibiliteit en capaciteit te leveren aan bestaande operaties”, aldus Eelco Ouwerkerk, Head of SEGRO Netherlands.

“We zijn erg blij met deze state of the art locatie van SEGRO in Venray. Deze stelt ons in staat invulling te geven aan de groei van CEVA Logistics in de Benelux voor zowel een aantal bestaande als nieuwe klanten uit diverse sectoren. Het pand past perfect binnen de duurzaamheidsstrategie van CEVA Logistics en het pand ligt centraal in onze campusstructuur in Venray. Wij zien uit naar een langdurig verblijf en verdere uitbouw van de samenwerking met SEGRO”, aldus Jan de Breet, Head of Real Estate, Facility and Procurement CEVA Logistics Benelux & Switzerland.

Het hoogwaardige distributiecentrum SEGRO Logistics Centre Venray heeft een totale oppervlakte van 42.800 m² en wordt BREEAM Outstanding gecertificeerd. In het ontwerp en de landschapsinrichting staan duurzaamheid en innovatie centraal waarmee een grote bijdrage wordt geleverd aan de reductie van CO2-uitstoot, aan het beperken van de energiekosten van de huurder en aan het welzijn van de eindgebruiker. Dit komt tot uiting in duurzaam opgewekte energie, accu’s voor energieopslag, duurzaam en brandvertragend houten gevelbekledingen, oplaadpunten voor elektrische auto's en fietsen, LED-verlichting en vloerverwarming/-koeling in het warehouse en in de kantoren. Daarnaast wordt er ruim 2.500 m² aan groen- en bloemrijk geplant op het buitenterrein met groen geaccentueerde looproutes. Deze eersteklas locatie in Venray is voor CEVA Logistics de vierde locatie op industrieterrein De Blakt en levert daarmee nog meer mogelijkheden voor uitbreiding en flexibiliteit van bestaande en nieuwe operaties.

Over CEVA Logistics

CEVA Logistics, levert en beheert transport- en supply-chainoplossingen voor grote of middelgrote nationale en multinationale bedrijven. CEVA Logistics biedt een breed scala aan diensten in zowel Contractlogistiek als Freight Management dankzij haar ongeveer 78.000 werknemers en 1.000 vestigingen in meer dan 160 landen. CEVA Logistics is onderdeel van de CMA CGM Groep, wereldleider in scheepvaart en logistiek.

JLL en Cushman & Wakefield hebben SEGRO commercieel begeleid tijdens deze transactie. Stibbe heeft de transactie juridisch begeleid aan de zijde van SEGRO