Vermogensbeheerder CORUM heeft vorige week drie objecten in Italië aangekocht met haar vastgoedbeleggingsfonds CORUM Origin.

De acquisitie van de drie panden is een eerste fase van een omvangrijke overname van in totaal 10 objecten, allen gelegen in belangrijke steden in Italië. Deze transactie omvatte de ondertekening van de koopakte voor de drie objecten en, tegelijkertijd, de ondertekening van een preliminair contract voor de resterende zeven activa. Naar verwachting zullen in mei en juli van dit jaar de tweede en derde, tevens laatste, fase van deze overname worden afgerond.

De nieuw aangekochte gebouwen zijn gelegen in de prominente provinciesteden Vicenza, Treviso en Pescara en zijn volledig verhuurd aan een van de grootste nationale banken in Italië. De bank gebruikt de panden momenteel als bankvestigingen en annex kantoren, met kluis- en archiefruimten. Met de investering van deze eerste acquisitieronde voegt CORUM Origin ruim 12.000 m2 toe aan haar vastgoedportefeuille.

CORUM Origin is het oudste vastgoedbeleggingsfonds van CORUM. Het open-end fonds is gelanceerd in 2012 en belegt in commercieel vastgoed in de eurozone. Zij sloot vorig jaar af met een jaarresultaat van 7,03% en haar vastgoedportefeuille is inmiddels gegroeid naar ruim 2 miljard euro. (peildatum 31 december 2022)

CORUM kocht de drie objecten van het Italiaanse DeA Capital Real Estate SGR S.p.A., de transactie werd begeleid door het - eveneens Italiaanse - bureau DILS.

Over CORUM

CORUM, onderdeel van de CORUM Butler Group, is een naamloze vennootschap dat is opgericht in 2011. Het heeft zijn hoofdkantoor in Parijs en kantoren in Amsterdam, Londen, Dublin, Wenen, Lissabon en Singapore. Momenteel telt de CORUM Butler Group wereldwijd circa 185 werknemers van 21 verschillende nationaliteiten. Tien jaar na oprichting is de onafhankelijke onderneming in Frankrijk uitgegroeid tot marktleider in beleggingsoplossingen. De onderneming beheert een portefeuille met een totale waarde van bijna 5 miljard euro en telt ruim 70.000 aandeelhouders.   

CORUM Origin-aandelen zijn een vastgoedbelegging. Zoals geldt voor elke vastgoedbelegging, betreft ook dit een belegging op lange termijn met een beperkte liquiditeit. Wij adviseren een beleggingshorizon van 10 jaar. Er bestaat allereerst een risico op kapitaalverlies. Bovendien zijn het belegde kapitaal en de inkomsten niet gegarandeerd en afhankelijk van de ontwikkeling van de vastgoedmarkt. CORUM Asset Management garandeert de terugkoop van uw aandelen niet. Tot slot, zoals geldt voor elke belegging, zijn de prestaties uit het verleden geen garantie voor de toekomstige prestaties. De door CORUM Origin gedane beleggingen zijn geen garantie voor de toekomst.