33 huurders project Gouda-Stationskwartier ontvangen sleutel van Credit Linked Beheer

Van 33 woningen die zijn gerealiseerd in nieuwbouwproject Gouda-Stationskwartier hebben de huurders hun sleutel ontvangen. Het gaat om 23 huurappartementen van het Duurzaamwoningen Fonds en 10 sociale huurappartementen van het Ecowoningen FondsMet het project speelt Credit Linked Beheer, de beheerder van deze en vier andere particuliere woningfondsen, in op de grote vraag naar duurzame huurwoningen in en rond het centrum van Gouda.

De 33 verhuurde woningen zijn gerealiseerd op het terrein van de voormalige Vauxhall-autogarage, vlakbij NS-station Gouda. In de eerste fase van het project werden 23 tweekamerappartementen gebouwd. In de tweede fase van het project zijn er tien appartementen in het sociale-huursegment bij gekomen en gaat het om woningen die met voorrang worden aangeboden aan woningzoekenden onder de 23 jaar. 

Specifieke doelgroep

De appartementen in fase 2 van het project zijn met name gericht op jongeren, vertelt Niels de Bruijn, directeur van Scholz Groep, die de woningen heeft gebouwd. “Voor deze doelgroep kunnen kleinere eenheden worden gerealiseerd, zodat meer woningzoekenden aan een huurwoning worden geholpen. Daarnaast gaat het om een groep huurders die minder vaak een auto heeft en vaker gebruikmaakt van openbaar vervoer. Daarvoor is deze locatie, pal naast het station, ideaal. Bovendien liggen winkels en horecagelegenheden in het centrum op een paar minuten loopafstand.”

Het complex met de 23 huurwoningen staat precies tussen twee bestaande, beeldbepalende hoekpanden. De Bruijn: “Een daarvan is een monument; het andere is in dezelfde stijl gebouwd maar heeft geen officiële monumentenstatus. Toch heeft de ontwikkelaar ervoor gekozen om beide panden te laten staan en zo meer eenheid te creëren. Het complex dat ertussen is gebouwd, sluit aan bij dit straatbeeld, onder meer door de keuze voor de steensoort in de gevel en doordat de bovenste verdieping iets is teruggezet.” Dat ook in Gouda veel vraag is naar huurappartementen, blijkt wel uit het feit dat de 33 woningen in dit project al snel nadat ze werden aangeboden, zijn verhuurd. Afgezien van de locatie en bouwstijl onderscheiden de 33 appartementen in Gouda-Stationskwartier zich door hun duurzame karakter. Zoals alle woningen in de fondsen van Credit Linked Beheer zijn ze zeer energiezuinig uitgevoerd. De 23 appartementen uit fase 1 zijn onder andere voorzien van individuele lucht/water-warmtepompen en wtw (warmteterugwinning). De tien appartementen uit fase 2 zijn aangesloten op twee collectieve lucht/water-warmtepompen.

Alle woningen in het project Gouda-Stationskwartier zijn inmiddels verhuurd. Geïnteresseerden in een van de andere huurwoningen van de fondsen die door Credit Linked Beheer worden beheerd, kunnen zich aanmelden via www.wonenopdezeplek.nl.

Over Credit Linked Beheer

Credit Linked Beheer B.V. is de oprichter en beheerder van zes particuliere woningfondsen die gezamenlijk een waarde van meer dan 850 miljoen euro vertegenwoordigen. Het Groenwoningen Fonds en het Ecowoningen Fonds zijn door de overheid aangewezen als fiscaal groenfonds. Credit Linked Beheer beheert ook het Huurwoningen Nederland Fonds, Huurwoningen Nederland Fonds II, Huurwoningen Nederland Fonds III en het Duurzaamwoningen Fonds. Voor de fondsen zijn meer dan 3.000 jonge, energiezuinige eengezinswoningen en appartementen gekocht, verspreid over ruim 100 locaties in Nederland. Credit Linked Beheer B.V. beschikt over een door de AFM verleende vergunning voor het beheren van beleggingsfondsen.

Over Scholz Bouw

Scholz Bouw is samen met Scholz Ontwikkeling en Scholz Beheer onderdeel van de Scholz Groep, een gerenommeerd bedrijf met meer dan zestig jaar ervaring in de bouwsector dat duurzame en haalbare projecten realiseert. De bundeling van specialismen zorgt ervoor dat Scholz Groep het complete bouwproces in eigen hand heeft.