Het was vijf verdiepingen wachten, maar ook de bouw van de twee luxe penthouses in ‘De Parel van Amsterdam’ is begonnen. Het nieuwbouwproject op het Amsterdamse Cruquiuseiland, van vastgoedontwikkelaar PEX Real Estate, biedt naast de penthouses plaats aan twee kantoorruimtes en acht luxueuze appartementen, met uitzicht over het Amsterdam-Rijnkanaal. De woontoren wordt naar verwachting opgeleverd in het derde kwartaal van 2022.

Met de start van de bouw van de penthouses is de volgende fase aangebroken voor het project dat onder leiding staat van Joshua Camera, directeur van PEX Real Estate. “We zijn blij dat alles zo voorspoedig loopt en dat we kunnen bijdragen aan het mooier maken van dit stukje Amsterdam. De nieuwe bewoners van ‘De Parel’ kijken straks uit over een prachtig, verkeersluw stuk van het Amsterdam-Rijnkanaal. De eigenaren van de penthouses kunnen daar later dit jaar ook vanaf hun eigen dakterras van genieten.”

Cruquiuseiland

De drie- en vierkamerappartementen hebben elk een woonoppervlak van ongeveer negentig vierkante meter, met balkons op het zuiden. De dagelijkse voorzieningen zijn daarnaast op loopafstand te vinden en de bekende Dappermarkt in Amsterdam-Oost is om de hoek. Ook parkeren is geen probleem bij ‘De Parel’. Onder de woontoren is een parkeergarage gebouwd met meerdere parkeerplaatsen. Zo zijn de omliggende wijken en de rest van Amsterdam bijzonder goed bereikbaar.

Het Cruquiusgebied ligt in Amsterdam-Oost en is de afgelopen jaren al sterk veranderd van een industrieterrein naar een modern werk- en woongebied. Het eiland, dat wordt omsloten door de Nieuwe Vaart, het Amsterdam-Rijnkanaal en de Entrepothaven, is nog steeds vol in ontwikkeling. De komende jaren worden er 1.700 woningen en 18.000 vierkante meter aan bedrijfsruimte gerealiseerd.

Joshua Camera: “Complex door duurzame technieken zeer toekomstbestendig”

Bij de woontoren in het Amsterdamse Oostelijk Havengebied staat duurzaamheid hoog in het vaandel. “Het complex wordt voorzien van de modernste en duurzaamste technieken en is daarmee zeer toekomstbestendig”, aldus Joshua Camera. “‘De Parel’ is onder meer uitgerust met hoogwaardige isolatie, zonnecollectoren, warmteterugwininstallaties en luchtwarmtepompen”, licht Camera toe. “Al deze installaties zijn bovendien aangesloten op de vloerverwarming en -koeling, die op duurzame wijze het binnenklimaat reguleren.”

Over PEX Real Estate

PEX Real Estate belegt in vastgoedprojecten, beheert winkels, kamers, studio’s en appartementen en is vastgoedontwikkelaar. PEX ontwikkelt en belegt in hoogwaardige projecten op de betere locaties in Nederland, voornamelijk in de stad Groningen, maar ook in Assen en Amsterdam. Doordat PEX zo regionaal gespecialiseerd is, is het doorgaans goed op de hoogte van de vastgoedmarkt.

PEX Real Estate is opgericht door Joshua Camera. Camera kocht zijn eerste vastgoed al op 18-jarige leeftijd. Hij kocht een woning in Groningen en verhuurde deze. Later in datzelfde jaar kocht hij een tweede huis, eveneens in Groningen, dat hij zelf opknapte en daarna doorverkocht. Inmiddels heeft Camera al tientallen binnenstedelijke nieuwbouwobjecten verhuurd of verkocht en is hij met zijn bedrijf ook buiten Groningen actief. Toch blijft Groningen het voornaamste werkterrein.