Hoogste punt Kop van de Bakens, Harderwijk

Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk bestaande uit TBI ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, vierden gistermiddag het hoogste punt van de Kop van de Bakens te Harderwijk.

Samen met de toekomstige bewoners en Gemeente Harderwijk, werd het hoogste punt van de Kop van de Bakens gevierd. De Kop van de Bakens is een ontwikkeling van 125 zeer gevarieerde appartementen tegenover Jachthaven De Knar en markeert de afsluiting van de Waterstadboulevard. De bouw startte in april 2021.

Op maandag 23 mei stapten de toekomstige bewoners aan boord van boot Jacqueline om richting het project Kop van de Bakens te varen. Met uitzicht op het project lag de boot stil zodat wethouder Bert van Bijsteren de feestelijke handeling kon verrichten. Een bijzonder moment voor de toekomstige bewoners. Zij ontmoetten elkaar tijdens de boottocht voor de eerste keer. Want de start van de bouw werd tijdens de coronaperiode digitaal gevierd.

Na de speeches van Casper Grondel (Adjunct directeur Synchroon) en Bert van Bijsteren werd het glas geheven op een voorspoedige voortzetting van de bouwactiviteiten. De verwachting is dat de woningen tussen eind 2022 en begin 2023 worden opgeleverd aan de bewoners.

Het appartementengebouw kenmerkt zich door de grote variatie aan woningen, de markante geveluitstraling en de iconische toren. De architectuur is van de hand van architect Marco Rats en Marianne Loof van LEVS Architecten.

Over de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk.

TBI-ondernemingen Synchroon en Koopmans Bouwgroep, verenigd in de Ontwikkelingscombinatie Waterfront Harderwijk VOF, ontwikkelen en realiseren deze fase in de gebiedsontwikkeling Waterfront, in nauwe samenwerking met gemeente Harderwijk en Boskalis. De combinatie is verantwoordelijk voor zowel de realisatie als alle woningen in dit nieuwe gebied.

Over SYNCHROON
Synchroon is continu toonaangevend op het gebied van duurzame binnen- en buitenstedelijke gebiedsontwikkeling. Het projectontwikkelingsbedrijf is sterk in de ontwikkeling en realisatie van woon- en winkelgebieden met bijzondere aandacht voor de inrichting van de openbare ruimte.

Synchroon behoort tot de grotere ontwikkelaars van Nederland en is een volle en zelfstandige dochter van TBI Holdings in Rotterdam.

Over TBI-onderneming Koopmans

TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep is een ontwikkelende bouwonderneming die veilige, duurzame en mooie gebouwen realiseert. Daarvoor zoeken we creatieve en innovatieve oplossingen die we combineren met gedegen vakmanschap. Zo creëren wij gebouwen waar mensen met plezier wonen, werken, leren en hun vrije tijd doorbrengen. Want: Alles wat waardevol is, verdient het allerbeste! Koopmans is onderdeel van TBI: Een concern die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt. Het zijn allen ondernemingen die beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise op het gebied van Techniek, Bouw & Ontwikkeling en Infra. De totale bedrijfsopbrengst van 2021 bedroeg € 2.192 miljoen.

www.koopmans.nl