Vermogensbeheerder CORUM voltooit tweede acquisitieronde van grote overname Italië

Vermogensbeheerder CORUM voltooit tweede acquisitieronde van grote overname Italië

Amsterdam, 31 mei 2022 – Vermogensbeheerder CORUM heeft in mei vijf vastgoedobjecten in Italië overgenomen met haar vastgoedbeleggingsfonds CORUM Origin. De vijf gebouwen vormen de tweede acquisitieronde van een portefeuilleovername van in totaal 10 vastgoedobjecten.

De acquisitie van de portefeuille wordt gedaan in drie rondes. Met de acquisitie van de vijf gebouwen afgelopen maand, goed voor circa 51% van de waarde van de geplande totale overname, zijn in totaal nu acht objecten aangekocht. De verwachting is dat de derde, laatste ronde (twee resterende gebouwen uit de portefeuille) medio juli zal worden afgerond. 

De nieuw aangekochte gebouwen zijn gelegen in de prominente provinciesteden Capri, Napels, Ancona, Reggio Emilia en Lecco en zijn volledig verhuurd aan een van de grootste nationale banken in Italië. De bank gebruikt de panden momenteel als bankvestigingen en annex kantoren, met kluis- en archiefruimten. Met de investering van deze tweede ronde voegt CORUM Origin ca. 11.500 m2 toe aan haar vastgoedportefeuille.

CORUM kocht de gebouwen van het Italiaanse DeA Capital Real Estate SGR S.p.A., de transactie werd begeleid door het - eveneens Italiaanse - bureau DILS.

CORUM Origin

CORUM Origin is het oudste vastgoedbeleggingsfonds van CORUM. Het open-end vastgoedfonds is gelanceerd in 2012 en belegt in commercieel vastgoed in de eurozone. Zo kocht CORUM Origin onlangs nog in Amersfoort het internationaal hoofdkantoor van Royal HaskoningDHV aan.

Particuliere en zakelijke investeerders kunnen beleggen in het fonds door een of meerdere aandelen aan te schaffen. Een CORUM Origin-aandeel kost momenteel 1.135 euro. Het fonds sloot vorig jaar af met een jaarresultaat van 7,03% en haar vastgoedportefeuille is inmiddels gegroeid naar bijna 2.4 miljard euro. (peildatum 31 maart 2022)

De door CORUM Origin gedane investeringen zijn geen garantie voor de toekomst. Het rendement van het vastgoed op het moment van aankoop houdt geen rekening met de kosten van het vastgoedfonds en geeft geen indicatie van de jaarlijkse performance.


Deel dit bericht


Andere berichten op Vastgoednieuws.nl