Amsterdam, dinsdag 9 juli 2019 – Projectontwikkelaar SOM heeft het klooster aan de Deken Roesstraat in de Utrechtse wijk Buiten Wittevrouwen gekocht. Het historische pand werd tot september 2018 bewoond door Franciscaanse broeders en wordt nu verbouwd tot 15-16 hoogwaardige woningen met buitenruimte.

De wijk Buiten Wittevrouwen, waar het klooster ligt, is bijzonder gewild onder woningzoekenden. Het klooster is het eerste project van SOM in Utrecht. SOM, van origine een Amsterdamse partij: “De aankoop past binnen de strategie om in de gehele Randstad te ontwikkelen zoals wij dat reeds in Amsterdam en Rotterdam doen. Wij gaan ervan uit dat er meer projecten in Utrecht zullen volgen.”

Het klooster, met daarin een karakteristieke kapel, is gebouwd in 1901 en heeft een typerende architectuur en hoge plafonds. Delen van de originele architectuur zullen behouden blijven. De verbouwing van het klooster start volgens de planning in januari 2020 en zal circa 14 maanden in beslag nemen. SOM werkt voor dit project samen met Kodde Architecten. Welke aannemer de verbouwing zal uitvoeren is nog niet besloten.

Over SOM
SOM is een groeiende ontwikkelaar met een degelijk trackrecord. SOM (Stedelijke Ontwikkel Maatschappij Amsterdam) heeft uitgebreide expertise in het realiseren van hoogwaardige nieuwe mogelijkheden in bestaande panden en binnenstedelijke nieuwbouw. Eerder realiseerde SOM bijzondere projecten zoals scholen, een oude diamantslijperij en een azijnfabriek tot luxe woningen. Naast de renovatie en transformatie van bestaande gebouwen is SOM in toenemende mate actief in grootschalige nieuwbouw in de Randstad.

Website: www.somamsterdam.com