B-Aware is een (veiligheids)platform/tool ontwikkeld voor beheerders van vastgoed, om de veiligheid bij het betreden van en werken binnen panden/objecten te bevorderen. Het uiteindelijke doel van de tool is om meer bewustwording van gevaren te creëren.

De tool geeft inzicht in de veiligheidseisen die van toepassing zijn bij het betreden van een specifiek object of pand. Deze veiligheidseisen zijn in te zien, nadat er is ingecheckt door middel van het scannen van een QR-code.

Over de tool
De tool geeft weer aan welke eisen moet worden voldaan bij het betreden van bepaalde ruimtes, zodat de monteurs veilig in deze ruimtes kunnen werken.

Bij het betreden van een gevaren- of risicozone, moet elke monteur van uw leverancier verplicht een aantal stappen doorlopen omtrent veiligheid. Deze stappen verhogen de bewustwording van iedereen die deze zone betreedt. Daarnaast krijgt u als vastgoed eigenaar volledige inzage in alle pandbewegingen, zodat u achteraf of realtime kunt zien of een contractant akkoord is gegaan met de veiligheidsvoorschriften en of/wanneer de werkzaamheden zijn afgerond.

Bewust veilig werken toegankelijk gemaakt
Het platform bestaat uit een app en een beheersysteem. De app is opgebouwd uit verschillende veiligheidsmodules waarmee we op locatie gevaren inzichtelijk maken om bewustwording te creëren bij uw contractant. De gebruiker kan snel en simpel de relevante modules doorlopen en akkoord geven op de desbetreffende veiligheidsvoorschriften, door eenvoudig een QR-code te scannen.

Het beheersysteem geeft u de mogelijkheid om snel en intuïtief uw objecten in te voeren en te voorzien van de betreffende veiligheidsvoorschriften. Vanuit het dashboard heeft u inzage in alle check-ins, check-outs en accordering van de veiligheidsmodules op contractant- en objectniveau. Tevens geeft het B-Aware dashboard in kaartvorm de werkzaamheden weer, allemaal in realtime.

Het B-Aware platform in actie zien? Hier wordt de werking van B-Aware uitgelegd in een korte video. Zo maken we veilig en bewust werken toegankelijk voor iedereen!

Aan wat voor modules moet ik denken?
Twee voorbeelden van deze veiligheidsmodules zijn bijvoorbeeld ‘Veilig werken in besloten ruimtes’ en ‘veilig werken op hoogte.'

Veilig werken in besloten
Veilig werken in bijvoorbeeld kelders, kruipruimtes, installatieruimtes of (sprinkler)tanks. Deze module geeft inzicht aan de specifieke veiligheidseisen omtrent werken in besloten ruimtes.

Veilig werken op hoogte
Veilig werken op daken, hoogwerkers, ladders, steigers of glazenwasinstallaties. De module Veilig werken op hoogte brengt de relevante veiligheidsnormen in beeld om werkzaamheden veiliger uit te kunnen voeren!

Hoe nu verder?
BFM heeft een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van B-aware. Zodoende wordt B-Aware wordt inmiddels al binnen een groot aantal panden van BFM beheer b.v. ingezet. We zijn trots op het feit dat BFM beheer b.v. door het gebruik van B-Aware veiliger werken kan borgen en waardevolle inzichten krijgt. Door deze nauwe samenwerking krijgen wij voldoende feedback om de tool elke dag een stukje beter te maken.

Verder werken we ook aan een B-Aware bouwplaatsen module, die ervoor moet zorgen dat er op bouwplaatsen in Nederland, veiliger wordt gewerkt. B-Aware is ontwikkeld voor een veiligere toekomst!

Achtergrond B-Aware
B-Aware is een tool ontwikkeld door Into the Source. Into the Source is een digital agency die door middel van creativiteit, data, kennis en kunde organisaties, merken en bedrijven laten groeien.

Meer informatie en contact

Wilt u onze brochure downloaden? Kijk dan hier https://info.b-aware.nl/meer-informatie-b-aware          of ga naar onze website www.b-aware.nl voor meer informatie.