Na maandenlange ontwikkeling lanceert consultancybureau DeenKoopmans een nieuw online product: DESK+. DESK+ fungeert als een integraal duurzaamheids-dashboard waarmee portefeuillemanagers in één oogopslag de actuele status  en groene prestaties van hun gehele commerciële portefeuille inzichtelijk kunnen krijgen. Daarnaast verzorgt DESK+ een check op alle actuele wet- en regelgeving in relatie tot duurzaamheid en biedt het een alarmeringssysteem bij non-compliance.

Geprikkeld door het landschap van veranderende wet- en regelgeving met betrekking tot verduurzaming van commercieel vastgoed en afgaande op een concrete vraag uit de markt heeft DeenKoopmans het nieuwe portal: DESK+ ontwikkeld. Voor gebruikers verzorgt DESK+ iedere maand een portefeuille brede check-up. Actuele inzichten uit DESK+ bieden inzage in de stand van zaken met betrekking tot verduurzaming en geven handvatten voor de te nemen stappen. Ontwikkelaar en duurzaamheidsconsultant Sean Clark legt uit hoe DESK+ voor de gebruiker wordt opgebouwd.

‘’De basis voor het creëren van overzicht over de gehele portefeuille is een volledige set aan data. In de praktijk komen we soms tegen dat eigenaren of beheerders van commerciële vastgoedportefeuilles die data niet altijd op orde hebben. Als we willen dat DESK+ werkt zoals het bedoeld is, is dataverzameling en -ordening de eerste stap’’ vertelt Clark. ‘’Het opzetten van de complete dataset doen we over het algemeen door middel van deskresearch en archiefonderzoek. Soms vullen we ontbrekende data aan door het doen van veldwerk’’

Clark: ‘’Op basis van de verzamelde data wordt een eerste oordeel gegeven over hoe duurzaam de portefeuille presteert en over in hoeverre de portefeuille voldoet aan actuele wet- en regelgeving. Daarna verwerken we de data in DESK+ zodat de gebruiker alles in één overzicht inzichtelijk heeft. Op basis van DESK+ kunnen op een heel concrete en objectgewijze manier acties worden ingepland. De jaarlijkse herijking en de check op compliance in DESK+ zorgen er ook voor dat het geheel up-to-date blijft.’’

DESK+ is bedoeld en ontwikkeld om middelgrote tot grote portefeuilles inzichtelijk te maken en te verbeteren en is daarmee geschikt voor bijvoorbeeld woningcorporaties, beleggingsfondsen en zorginstellingen.